Dezvăluiri din dosarul lui Vâlcov. Cum îşi plimba fostul ministru SEIFUL pentru a nu fi descoperit

Publicat in Politica 30 Martie 2015 1076 ori
Google+ WhatsApp
Dezvăluiri din dosarul lui Vâlcov. Cum îşi plimba fostul ministru SEIFUL pentru a nu fi descoperit
Dezvăluiri din dosarul lui Vâlcov. Cum îşi plimba fostul ministru SEIFUL pentru a nu fi descoperit

Potrivit referatului întocmit de DNA, Darius Vâlcov a gândit o întreagă strategie pentru a-şi ţine la adăpost seiful în care îşi ascundea tablourile şi banii.

 

Fostul ministru al Finanţelor i-a cerut în anul 2011 deputatului PSD Daniel Bărbulescu să păstreze în locuinţa sa un seif cu tablouri şi bani, întrucât casa deputatului nu putea fi percheziţionată fără un aviz prealabil al Camerei Deputaţilor.

"Bărbulescu Daniel Ionuț a denunțat faptul că în cursul anului 2011 Darius Vâlcov i-a cerut să păstreze în locuința sa un seif. Motivul pentru care i s-a cerut să-l păstreze a fost acela că având calitatea de deputat a denunțătorului domiciliul acestuia nu putea fi percheziționat fără un aviz prealabil din partea Camerei Deputaților", se arată în referatul DNA.

În 2012, Vâlcov a vrut să mute seiful la un primar din Olt, însă acesta a refuzat, iar banii şi tablourile au ajuns în casa socrului lui Bărbulescu.

Daniel Bărbulescu a declarat procurorilor că fostul ministru al Finanţelor venea adesea la locuinţa sa pentru a verifica seiful şi pentru a depozita mai multe tablouri.

Tot din referatul întocmit de procurori aflăm că Vâlcov deţinea şi un SPA în Slatina: "Vâlcov Darius a cerut denunțătoarei Bărbulescu Andra Loredana să se ocupe de un centru spa situat în Slatina, deținut în fapt de acesta.Bărbulescu: în 2009 am fost contactată de Vâlcov, într-o seară, telefonic, pentru a merge să efectuez un inventar la televiziunea locală Olt Tv. Am acceptat să mă ocup și de această televiziune locală pe care o conduc și în prezent".

Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi deţinut şi administrat, prin interpuşi, o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, iar beneficiile materiale astfel obţinute ar fi fost ţinute într-un seif, încredinţat unei persoane apropiate. Anchetatorii au găsit în seif 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat RENOIR, un tablou inscripţionat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripţionat AUREL ACASANDREI.

Ulterior, la percheziţiile efectuate în şase locaţii, procurorii au mai descoperit 101 tablouri. Fostul ministru al Finanţelor ar fi intenţionat să-şi deschisă o galerie de artă.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.