PROIECT DE LEGE: Politicienii acuzaţi de corupţie nu vor mai fi ÎNCĂTUŞAŢI

Publicat in Politica 30 Martie 2015 692 ori
Google+ WhatsApp
PROIECT DE LEGE: Politicienii acuzaţi de corupţie nu vor mai fi ÎNCĂTUŞAŢI
PROIECT DE LEGE: Politicienii acuzaţi de corupţie nu vor mai fi ÎNCĂTUŞAŢI

Senatorul Nicolae Şerban, propune modificarea Codului de Procedură Penală astfel încât un politician cercetat pentru corupţie să nu mai fie încătuşat, arestat sau adus cu mandat, doar anchetat sub arest la domiciliu. 

 

În proiectul de lege, prezentat de HotNews.ro, iniţiatorul introduce o noua institutie juridica, asa numitul "arest sever", insa masura se aplica doar impotriva celor care comit infractiuni contra vietii, prin care s-au cauzat vatamarea corporala sau moartea unei persoane, infractiuni de trafic de stupefiante, trafic de arme, acte de terorism etc, faptele de coruptie fiind eliminate de la enumerare.

Astfel, potrivit iniţiativei legsilative, arestarea preventiva se dispune in urmatoarele doua forme: arestul la domiciliu sau arestul sever. 

"Inculpatul fata de care s-a dispus una din masurile prevazute la art 202 alin (4) lit. a), d) si e), nu este incatusat in nici o imprejurare, cu exceptia celor cercetati pentru infractiuni comise prin acte de violenta, a celor care s-au sustras urmaririi penale, precum si a inculpatilor care s-au opus masurii dispuse.

Masurile luate fata de inculpatul retinut ori arestat, in vederea deplasarii in spatiul public, trebuie sa fie proportionale cu pericolul concret pentru ordinea publica aperciat potrivit art. 223", prevede proiectul de lege. 

Vezi aici proiectul de lege

Proiectul de lege a fost depus la Parlament la inceputul anului, fiind initiat de senatorul PSD Serban Nicolae. In prezent, proiectul de lege se afla la Comisia Juridica din Senat. Proiectul a primit aviz negativ de la Guvern, insa a primit aviz pozitiv de la Comisia pentru drepturile omului la data de 17 martie.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, scrie sursa citată, ca nu stie nimic despre proiectul privind modificarea Codului de Procedura Penala

Comisia juridică a Senatului va discuta, marţi, propunerea de modificare a Codului de Procedură Penală, inţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae şi aflat în consultare publică din ianuarie, care prevede că inculpatul arestat preventiv nu este încătuşat sub nicio împrejurare, cu excepţia infracţiunilor prin violenţă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.