Numele Alinei Gorghiu apare în ”Dosarul Șova”

Publicat in Politica 26 Martie 2015 2397 ori
Google+ WhatsApp
Numele Alinei Gorghiu apare în ”Dosarul Șova”
Numele Alinei Gorghiu apare în ”Dosarul Șova”

Senatorul Dan Șova a venit, miercuri, în plenul Senatului și a spus că în apărarea sa ar putea să o aducă pe Alina Gorghiu, pentru că, în calitate de avocat al Electrica, actualul co-președinte al PNL a avut strânse legături cu ceea ce astăzi numim ”Dosarul Rovinari-Turceni”.

Starea de fapt:

Declarația lui Dan Șova în Senat: ”Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei Alina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că doamna Alina Gorghiu nu îşi aduce aminte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost nimic ilegal”.

Comunicatul prin care Alina Gorghiu încearcă să demonteze acuzațiile lui Dan Șova: ”Din păcate domnul Şova se agaţă de numele meu, crezând că aşa poate capta bunăvoinţa senatorilor liberali. Le-am transmis din nou acestora să voteze la vedere, să nu se lase intimidaţi de folosirea numelui meu.

Din data de 17.07.2007 (informaţia poate fi verificată oricând la Baroul Bucureşti) nu mai fac parte din firma de avocatură, ca atare nu am semnat sau reprezentat nicio companie în litigiul menţionat de domnul senator Şova”.

Omite ceva Alina Gorghiu?

În reacția sa, Alina Gorghiu susține că nu mai face parte din societatea de avocatură din 17.07.2007. Ei bine, în declarațiile de interese depuse la Camera Deputaților, Alina Gorghiu apare, ulterior datei invocate, ca asociat în firma de avocatură ”Gorghiu, Pop & asociații”.

Aici este o mică controversă. În declarația de interese din anul 2008, Alina Gorghiu apare ca asociat în firma de avocatură ”Gorghiu&asociații”, adică dispare numele de Pop.

content-image

În declarație de avere din anul 2012, Alina Gorghiu apare din nou ca asociat în firma de avocatură ”Gorghiu, Pop& asociații”.

content-image

Ce spun procurorii DNA

Procurorii DNA arată că ”În data de 27.11.2007, între CET, reprezentată de Cristea Dumitru și SC Electrica SA, reprezentată de Stan Corneliu - director general, s-a încheiat tranzacția înregistrată sub nr. 9900/ 16155/ 27.11.2007. În dosarul comercial nr. 33145/3/2007 al Tribunalului București în care s-a încheiat tranzacția, Electrica fiind reprezentată de SCA ”Gorghiu&Pop și Asociații.

Atât încheierea tranzacției cât și a contractului de asistență juridică încheiat în acest scop reprezintă acte de încălcare directă a dispozițiilor legale în materie și de nesocotire majoră a atribuțiilor de serviciu a directorului general al CET, Cristea Dumitru, cu consecința prejudicierii patrimoniului instituției”, se arată în referatul întocmit de DNA în cazul lui Dan Șova.

Care este problema? Alina Gorghiu încearcă să se facă scăpată din această afacere, susținând că ea nu mai făcea parte din firma ”Gorghiu&Pop și asociații”, de trei luni, față de momentul în care s-a încheiat contractul dintre Electrica și CET.

Este totuși suspect de ce, dacă Gorghiu plecase din firmă, cei care au rămas se numeau în continuare ”Gorghiu&Pop și asociații” și încheiau contracte sub această titulatură. La fel de suspect este și faptul că Alina Gorghiu revine mai târziu ca asociat în această firmă de avocatură.

În acest caz, cineva a produs o diversiune. Fie Alina Gorghiu, care nu s-a retras niciodată din firma de avocatură, fie Dan Șova, care știa că respectiva firmă era a Alinei Gorghiu de facto, dar nu știa că în acte Gorghiu nu mai apare.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.