Ce cred politicienii despre finalul alegerilor de azi

Publicat in Politica 06 Decembrie 2009 Actualizat: 06 Decembrie 2009 849 ori
Google+ WhatsApp
Ce cred politicienii despre finalul alegerilor de azi
Ce cred politicienii despre finalul alegerilor de azi

Ne apropiem rapid de intervalul orar alocat, în mod tradiţional, tinerilor. Tabăra lui Geoană speră mult în tinerii lui Antonescu, iar tabăra Băsescu - în modul în care tinerii îl admiră pe actualul şef al statului. Ce cred politicienii locali? Aflaţi din rândurile care urmează. 

  • Daniel Savu - PSD - optimist 

Daniel Savu, senator PSD de Prahova: "Sunt optimist, am avut o discuţie cu Geoană acum 30 de minute, şi el e optimist, crede că avantajul se conservă foarte bine, cu fiecare oră care trece. Sper să nu avem surprize după ora 21, cu vreo şmecherie. Sincer, cred că rezultatul s-a stabilit deja, pentru că mobilizarea a fost foarte mare la primele ore ale zilei. Nu prea mai pot apărea modificări, chiar dacă acum începe intervalul de vot al tinerilor - 19.00-21.00".

  • Sorin Chivu - PSD - Bate Geoană 

Sorin Chivu, senator PSD de Prahova: "Am o prezenţă de 40% la ora 16.00. Eu ştiu starea de spirit de dinaintea votului, era pro-Geoană. Acum, nu-mi dau seama. E mai grea zona Bărcăneşti, Pucheni, Gorgota, controlată de PDL, unde am 20.000 de oameni cu drept de vot. Nu ştiu dacă-i bat, dar, dacă nu, o să fiu sigur foarte aproape de ei".   

  • Iulian Bădescu - PDL - Fifty-fifty

Iulian Bădescu, senator PDL de Prahova: "Nu-mi dau seama de trend. Probabil că o să aflăm la ora 21.00, exact cum a fost cu Năstase în 2004. La mine în colegiu e jale, am de toate: şi bani daţi pe voturi, şi turişti electorali, şi incidente violente".

  • Radu Oprea - PSD - Turiştii fac diferenţa

Radu Oprea, fost prefect, membru PSD Prahova: "Sunt alegeri grele, am avut şi incidente, cum a fost cel de la Cocorăştii-Colţ, pe care l-am detensionat, într-o discuţie cu deputatul PDL George Ionescu şi cu primarul PDL Doru Bardaş. Eu mă tem de turiştii electorali ai PDL, îi simt în număr mare în Colegiul 8, de care mă ocup".

  • Graţiela Gavrilescu - PNL - Alegerile încă se joacă

Graţiela Gavrilescu, deputat PNL de Prahova: "Cred că la mine în colegiu s-a tranşat situaţia, mă sperie agresivitatea PDL în teritoriu, toţi oamenii lor sunt puşi pe scandal. La mine în colegiu sunt zvonuri care, dacă sunt adevărate, sunt îngrijorătoare. Eu vreau să cred că nu atât de mulţi oameni sunt gata să-şi vândă votul".

  • Marian Săniuţă - PSD - nu se ştie cine iese

"Nu ştiu de ce necazuri se vaită Bădescu, eu sunt în colegiu şi nu se întâmplă nimic deosebit. Nu pot să mă pronunţ cine iese, cred că va fi foarte strâns, ca în 2004". 

  • Mihai Apostolache - PSD  - vorbim mai pe seară

Nu ştiu cum stăm. La Drajna am avut necazuri cu turiştii electorali, iar la Văleni, cu băieţii care îşi pozau votul, probabil ca să încaseze banul afară. Vorbim mai târziu".

 

Adriana Săftoiu, Răzvan Ţurea, Georgică Severin, Sever Voinescu, Andrei Sava şi Florin Anghel nu au răspuns la telefon.

 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.