Divergenţe în PSD privind alegerea preşedinţilor CJ. Ponta: Vom decide la viitorul Comitet Executiv VIDEO

Publicat in Politica 18 Februarie 2015 384 ori
Google+ WhatsApp
Divergenţe în PSD privind alegerea preşedinţilor CJ. Ponta: Vom decide la viitorul Comitet Executiv VIDEO
Divergenţe în PSD privind alegerea preşedinţilor CJ. Ponta: Vom decide la viitorul Comitet Executiv VIDEO

Preşedintele PSD Victor Ponta a admis că există diferenţe de opinii în partid privind modul în care ar trebui aleşi pe viitor preşedinţii consiliilor judeţene.

 

Pe de o parte, el şi Valeriu Zgonea, preşedintele comisiei de Cod Electoral, susţin alegerea indirectă a preşedinţilor CJ, de către consilierii judeţeni, în timp ce Marian Oprişan, ca preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, susţine păstrarea sistemului de alegere directă, prin vot universal, într-un singur tur de scrutin.

Discuţiile au fost purtate miercuri seara la o reuniune a conducerii partidului cu grupurile parlamentare. "Există poziţii divergente: una susţinută de mine şi de Valeriu Zgonea şi alta susţinută de Marian Oprişan privind cum o să voteze parlamentarii noştri în ceea ce priveşte modul de alegere al preşedinţilor de consilii judeţene. Neexistând un acord în Biroul Permanent Naţional, vom hotărî în viitorul Comitet Executiv Naţional", a declarat Victor Ponta.

Dilema a fost generată de faptul că, în Comisia de Cod Electoral, au căzut la vot atât varianta susţinută iniţial de PSD, cât şi cea a opoziţiei. "Propunerea noastră a fost de a rămâne sistemul actual. N-a avut majoritate. Nici propunerea PNL de aleger în două tururi nu a avut majoritate, iar atunci am ajuns la un compromis politic pentru a schimba totuşi sistemul de vot, anume de a reveni la sistemul dinainte de 2004, de alegere indirectă. Sunt argumente pro şi contra ce se vor prezenta în comisie şi în plenul Parlamentului", a spus primul-ministru.

Ponta a refuzat să precizeze dacă Oprişan i-a cerut demisia lui Zgonea din fruntea comisiei, însă a recunoscut că preşedintele CJ Vrancea este nemulţumit de decizia luată, de principiu, în Comisia de Cod Electoral. "Domnul Oprişan, ca reprezentant al UNCJR a fost foarte supărat de decizia comisiei", a precizat liderul social-democraţilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.