Cristoiu explică ce s-ar afla în spatele descinderilor DNA la cumnatul lui Ponta

Publicat in Politica 18 Februarie 2015 774 ori
Google+ WhatsApp
Cristoiu explică ce s-ar afla în spatele descinderilor DNA la cumnatul lui Ponta
Cristoiu explică ce s-ar afla în spatele descinderilor DNA la cumnatul lui Ponta

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit, pe blogul personal, un scenariu spectaculos privind descinderile Direcției Naționale Anticorupție de marți dimineață la firma cumnatului lui Victor Ponta.

 

 

Cristoiu a remarcat că, după ce Traian Băsescu a vorbit de „presiunea schimbării” lui Victor Ponta în cadrul interviului de luni seară de la TVR, au avut loc percheziții ale DNA la companiile cumnatului acestuia. Jurnalistul sugerează că descinderile DNA au fost planificate, dovadă fiind faptul că televiziunile au fost anunțate înainte de acest demers.

„Traian Băsescu la un interviu-eveniment la TVR.
Vine vorba despre cele două luni de mandat ale lui Klaus Iohannis.
Zice Traian Băsescu:
„Ce cred că nu se va realiza din dorințele domnului președinte Iohannis este să guvernezi cu un Guvern PNL, pentru că atât timp cât îl mângâie între cornițe pe premierul Victor Ponta, nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL (…) Nu văd presiunea schimbării și nu cred că așa se poate produce declicul schimbării”.

Asta a fost luni seara.
Marți dimineața televiziunile de știri se dau în stambă cu un Breaking news:
Descinderi DNA la o firmă a cumnatului lui Victor Ponta, înființată de mama premierului.

Dar nu numai atît.
Televiziunile sunt anunțate de descindere cu mult înainte de a fi făcute, astfel că echipele de teren sunt la blocul în care se află firma mamei lui Ponta înainte de a veni știrea de la Ploiești.

Site-urile, televiziunile de știri, sunt inundate de documente și amănunte menite a dovedi că Grupul Infracțional al cumnatului lucra cu Grupul Infracțional al Elenei Udrea”, scrie jurnalistul pe blog.

Ion Cristoiu susține că descinderile la firma cumnatului lui Victor Ponta reprezintă o tactică folosită și în cazul lui Traian Băsescu, prin reținerea Elenei Udrea: arestarea cuiva apropiat pentru a-l pune pe premier într-o situație dificilă.

Cristoiu ia în calcul varianta ca în spatele acestor mișcări să se afle dorința de a se facilita impunerea unui Guvern PNL, prin intimidarea aliaților lui Victor Ponta, precum Gabriel Oprea sau Kelemen Hunor.

„Șmecheria nu mă surprinde.
A fost folosită cu brio în cazul lui Traian Băsescu.
Se numește a Tîrcolirii.

La Traian Băsescu, a fost agățată Elena Udrea, o persoană apropiată. Diversiunea e simplă. Pe de o parte îl faci de rahat pe Traian Băsescu fără a-l aresta, pe de alta, îl pui într-o situație imposibilă: aceea de a se desolidariza de Elena Udrea sau de a o spriini.

La fel și la Victor Ponta. Pe de o parte îl faci de rahat dînd presei ca sigure multe documente, pe de alta, îl pui în situația imposibilă de a se desolidariza de familie sau o sprijini. Oricum o dai, tot rău iese.

A început punerea presiunii pe Victor Ponta pentru a-l face să plece și să aibă Neatinsul de la Cotroceni Guvernul Său?
Nu atît asupra lui Victor Ponta, cît mai ales asupra aliaților acestora.
De la Gabriel Oprea pînă la Kelemen Hunor, aliații PSD se gîndesc neliniștiți la sertarele de la DNA în care stau închise dosarele lor, potrivit principului KGB:
Dați-mi un om și-i fac imediat un dosar!”, adaugă jurnalistul.

În final, Cristoiu se întreabă dacă există o legătură între declarațiile lui Traian Băsescu și perchezițiile DNA de a doua zi.

„Întrebarea întrebărilor:
Luni seara, cînd a vorbit de nevoia presiunii asupra lui Victor Ponta, Traian Băsescu a dat o indicație sau știa deja de descinderea de a doua zi dimineața?

N.B. Efectul presiunii DNA își spune deja cuvîntul:

În Comisia senatorială pentru desemnarea judecătorului de la CCR, UDMR a trecut de partea PNL!”, scrie Ion Cristoiu pe blog.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.