BREAKING NEWS/ Elena Udrea a fost eliberata din arestul preventiv VIDEO

Publicat in Politica 17 Februarie 2015 Actualizat: 17 Februarie 2015 869 ori
Google+ WhatsApp
BREAKING NEWS/ Elena Udrea a fost eliberata din arestul preventiv VIDEO
BREAKING NEWS/ Elena Udrea a fost eliberata din arestul preventiv VIDEO

Elena Udrea va ieşi din arestul Poliţiei Capitalei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul "Microsoft", a decis ca fostul ministru al Turismului să fie plasat în arest la domiciliu. Miercuri, Elena Udrea este aşteptată la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde se va discuta ultima cerere DNA de arestare preventivă a sa pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

 

Judecătorii de la ICCJ au decis trimiterea Elenei Udrea în arest la domiciliu şi au stabilit totodată o serie de interdicţii pentru deputatul PMP. Aceasta nu are voie să-i contacteze sub nici o formă pe o parte dintre cei implicaţi în dosar şi familiile lor. Este vorba de Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Dinu Pescariu şi Ana Maria Topoliceanu.

Decizia ICCJ urmează să fie transmisă Poliţiei Capitalei ce urmează să o elibereze pe Udrea din arestulpreventiv în cursul serii de marţi.

"Este o veste ce începe să ducă spre normalitate. Este o veste bună. Mă aşteptam să se termine cu această umilinţă a arestului preventiv (...) Argumentele s-au circumscris ideii de lipsă de probe, de inutilitatea măsurii şi de lipsă de proporţionalitate între măsură şi realitatea din dosar", a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, la scurt timp după hotărârea ICCJ.

Striblea a precizat că, în condiţiile arestului la domiciliu, Elena Udrea va trebui să aibă acordul procurorilor pentru a merge la Parlament să-şi prezinte punctul de vedere faţă de noua cerere de arestare preventivă ce a ajuns la Comisia juridică. "Va trebui să ceară voie pentru a merge în Parlament şi cred că se va încuviinţa. Este dreptul ei să fie prezentă în faţa comisie de mâine, cât şi la plenul de luni", a mai spus Striblea.

Elena Udrea a fost adusă, marți dimineața, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde s-a judecat contestația depusă față de arestarea sa preventivă în dosarul Microsoft. Şedinţa de judecată a durat aproximativ o oră şi jumătate. 

Potrivit România TV, Udrea a dat, în faţa judecătorilor, o declaraţie scurtă. După şedinţa de la ICCJ, Elena Udrea a fost dusă înapoi în arestul Poliţiei.

Avocatul Marius Striblea a precizat, după proces, că a depus in instanta cateva extrase din presa vremii, de dinainte de 29 ianurie a.c., care arată că deputatul si-a expus parerea cu privire la "presupusele fapte de fals in legaturi cu chitantele în afacerea lui Dorin Cocoş cu Dinu Pescariu".

"Am vrut cu aceste înscrisuri să demonstrăm că, în mod public şi anterior obligaţiei de a nu lua legătura cu persoane din dosar, dumneaei a avut aceleasi puncte de vedere", a precizat Striblea. 

Întrebat dacă s-a discutat in sala de judecata despre semnul facut de Elena Udrea, avocatul a infirmat. 

Întrebat la ce se aşteaptă dacă Elena Udrea va fi marţi eliberată, Striblea a răspuns: "Ne asteptam la ce-i mai rău".

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.