ELENA UDREA a rămas fără imunitate. Deputaţii jurişti au AVIZAT favorabil URMĂRIREA PENALĂ

Publicat in Politica 04 Februarie 2015 1665 ori
Google+ WhatsApp
ELENA UDREA a rămas fără imunitate. Deputaţii jurişti au AVIZAT favorabil URMĂRIREA PENALĂ
ELENA UDREA a rămas fără imunitate. Deputaţii jurişti au AVIZAT favorabil URMĂRIREA PENALĂ

ELENA UDREA se află la un pas de a rămâne fără imunitate parlamentară. Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostei şefe PMP în Dosarul GALA BUTE. Decizia finală aparţine plenul Camerei.

 

Comisia Juridică a dicutat, miercuri, ridicarea imunităţii Elenei Udrea după ce DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatulu în Dosarul GALA BUTE.

Elena Udrea a declarat, înainte de începerea şedinţei, că va cere deputaţilor jurişti să dea aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a urmăriiri penale în Dosarul GALA BUTE.

"În niciun caz n-o să mă dezic de ceea ce am susţinut zece ani, de susţinerea justiţiei. Voi cere comisiei să dea un aviz favorabil", a precizat Udrea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întrunit pentru a discuta cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Udrea în cazul "Gala Bute".

"Avem o solicitare a procurorului general în ceea ce o priveşte pe doamna Elena Udrea pentru începerea urmăririi penale. Biroul permanent, în unanimitate, a înaintat către Comisia juridică solicitarea procurorului având termen de trei zile pentru întocmirea raportului şi apoi cinci zile pentru plen", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, la finalul seşdinţei Biroului permanent. 

DNA a cerut începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. 

Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 - 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

Sursa: romaniatv.net

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.