Lovitură din interiorul sistemului: Un membru CSM dezvăluie planurile magistraților

Publicat in Politica 16 Ianuarie 2015 1661 ori
Google+ WhatsApp
Lovitură din interiorul sistemului: Un membru CSM dezvăluie planurile magistraților
Lovitură din interiorul sistemului: Un membru CSM dezvăluie planurile magistraților

Judecătorul Nicolae Horațius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a atras atenția magistraților și avocaților prezenți la o conferință privind infracțiunile contra persoanei că reprezentanții acestor două categorii profesionale pot să discute între ei, dar nu după ușile închise, din anumite interese.

 

”Tema extrem de importantă care domină spațiul profesional juridic este astăzi integritatea. Iată că aproape nu există săptămână în care să nu aflăm despre un coleg avocat, judecător sau procuror care încalcă liniile unui cod firesc deontologic sau de integritate. Sigur, aici trebuie să nuanțăm, iar nuanța vine din viața de zi cu zi. Nu trebuie să ne ferim noi, judecătorii, procurorii și avocații, să avem discuții între noi (...) dar trebuie să renunțăm de a avea înțelegeri după ușile închise, cu tot felul de interese, în detrimentul, până la urmă, al celor care vin în fața noastră și-și caută dreptatea (...)

Poate că ajung să fiu mult prea dur, dar vă rog să mă credeți că în momentul în care vin avize pentru arestări și văd ce e în acele dosare mă îngrozesc de ce văd acolo și nu cred că sistemul nostru, realitatea este așa cum apare în situații foarte puține și punctuale. De aceea, dacă noi avem curajul să discutăm aceste probleme (...) sunt convins că vom deveni mult mai buni, mult mai buni în profesia noastră și în relația cu justițiabilul, pentru că el are nevoie de noi', a declarat, vineri, Horațius Dumbravă, în fața a peste 100 de judecători, procurori și avocați participanți la o conferință.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.