Băi, nea Traiane, băi, nea Geoană!

Publicat in Politica 03 Decembrie 2009 Actualizat: 04 Decembrie 2009 1452 ori
Google+ WhatsApp
Băi, nea Traiane, băi, nea Geoană!
Băi, nea Traiane, băi, nea Geoană!

Sunt eu, un nene din Ploieşti. Ne-am întâlnit de câteva ori, cu diverse ocazii festive. Păreţi băieţi serioşi, ce dracu v-a apucat în seara asta?! Chiar aşa, aţi devenit brusc incapabili să explicaţi lucruri simple?

Băi, nea Geoană! Cum te-a dus pe tine capul să te întâlneşti cu Sorin Ovidiu Vântu taman în noaptea dinaintea dezbaterii, taman la el acasă, când e limpede şi pentru copii că SOV-ul e supravegheat mai ceva decât tezaurul Băncii Naţionale? Ce v-a căşunat, era rândul lui să dea o bere sau avea nevoie urgentă de nişte bani şi i-ai dus tu? Cât de inadaptat să fii la o campanie electorală de tipul celei de la noi ca să te duci acasă la cel mai detestat om, exact în perioada în care ai fost acuzat că eşti omul lui de paie?! Băi, nea Geoană, m-ai dezamăgit rău, tată...

Nea Traianeee! Nenee! Aici, mai la dreapta! A, chiar la mine te uitai? Ia fii atent... Matale, care eşti aşa un bun vorbitor, cum dracu ai reuşit să formulezi un jurământ aşa de evaziv? Cum adică, "jur că nu l-am lovit cu pumnul în plex şi în figură pe copilul de la Ploieşti"? De ce nu ai spus "nu l-am lovit" şi gata?! Cum ai putut tu, având această şansă uriaşă să fii credibil, să te întorci cu spatele minţii la noi şi să o dai de gard mai rău ca niciodată? Ştii că unii ar putea înţelege că l-ai lovit pe copil peste gură, dar nu cu pumnul, ci cu dosul palmei, iar în stomac cu un microfon, adică aşa cum am scris noi că spun mai mulţi oameni că s-a întâmplat? Băi, nea Traiane, dacă nu l-ai lovit pe copil, de ce cameramanul care te-a filmat se teme să vorbească? De ce se teme şi trustul TV unde lucrează să-i asigure protecţia? Şi mai ştii ceva, nea Traiane? N-am s-o las niciodată pe fetiţa mea să se apropie de tine, când vei mai veni pe la Ploieşti, aşa cum n-am fost de acord să avem un câine agresiv, ci o potaie inofensivă.

Aşteptam o dezbatere de la voi, nu o confirmare că sunteţi amândoi foarte, foarte mici şi meschini... 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro