Ioana Petrescu: Reducerea TVA pentru pachetele all-inclusive din turism e un prim pas

Publicat in Politica 09 Decembrie 2014 495 ori
Google+ WhatsApp
Ioana Petrescu: Reducerea TVA pentru pachetele all-inclusive din turism e un prim pas
Ioana Petrescu: Reducerea TVA pentru pachetele all-inclusive din turism e un prim pas

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat marţi, la România TV, că reducerea TVA pentru pachetele all-inclusive din turism e un prim pas în acest sector.

 

Petrescu a mai afirmat că unul din rolurile acestei măsuri este şi reducerea evaziunii fiscale din acest domeniu.

„E un prim pas, are o logică economică. Până acum, se plătea impozit de 9% pentru cazare. Dacă cineva are şi masa şi cazarea pe acest impozit, atunci clienţii din hoteluri vor lua masa în aceeaşi unitate de cazare. Nus e vor mai duce la alte restaurante de prin jur, care de multe ori nu sunt fiscalizate. De aceea, să plătească TVA de 9%. În acest fel reducem şi evaziunea fiscală. Am arătat şi FMI-ului acest lucru şi i-am convins că avem dreptate. Dacă încurajăm oamenii să meargă să cineze la hoteluri, atunci noi ieşim în câştig, chiar dacă la un nivel mai redus”, a afirmat Ioana Petrescu, în direct la România TV.

În proiectul de buget pentru anul viitor se are în vedere reducerea TVA la pachetele all-inclusive din turism, măsură ce va fi aplicată de la 1 ianuarie 2015.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.