Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul. Nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015

Publicat in Politica 09 Decembrie 2014 1045 ori
Google+ WhatsApp
Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul. Nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015
Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul. Nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015

Premierul Victor Ponta a declarat că bugetul pentru anul viitor se construieşte pe baza unei creşteri economice de 2,5% şi pe un deficit pe cash de 1,83%. Aceste date au fost convenite de principiu cu Fondul Monetar Internaţional.

 

"Datele pe care se construieşte bugetul: deficit de 1,83% din PIB, este deficit pe cash, este un deficit care arată rigoare bugetară. Nu sunt puse presiuni pe cheltuieli. Vom avea venituri de 225 de miliarde de lei, iar 13 miliarde e deficitul. Estimarea de creştere economică este de 2,5%. Pentru proiecte cofinanţate sunt prevăzute sume suplimentare, 19 miliarde lei pentru proiecte europene, plus 9 miliarde pentru autorităţi locale”, a declarat, marti, premierul.

De asemenea, premierul a mai spus că nu va exista nicio taxă suplimentară pe 2015. Mai mult, se reduce taxa pe construcţii speciale.

"Nu va exista şi nu se construieşte bugetul pe baza nici unei taxe suplimentare pe 2015. Bugetul se închide fără a se introduce vreo altă taxă sau impozit. Cota unică rămâne în vigoare. Există o taxă care se reduce, taxa pe construcţii speciale, de la 1,5% la 1%. Astăzi e posibil să se voteze în Parlament. Toate măsurile de stimulare economică sau de dreptate socială, deja în vigoare, sunt în buget. CAS, redusă cu 5 puncte procentuale, e în buget, la fel şi neimpozitarea profitului reinvestit, indexarea pensiilor cu 5% şi creşterea venitului minim de la 350 la 400 de lei, dublarea alocaţiilor pentru copii şi indexarea cu 16% a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi, reintrarea la plată a drepturilor pentru eroii din 1989, creşterea salariului. În 2015 vom plăti şi ultimele titluri executorii din 2016, către profesori şi alte categorii de angajaţi, sunt ultimele datorii. E o veste bună, nu va mai exista această problemă din trecut pentru diverse categorii de bugetari", a mai spus premierul.

O altă măsură economică vizează sectorul turismului. Astfel, de la 1 ianuarie 2015, se va reduce TVA-ul la pachetele all-inclusive din turism de la 24% la 9%, impactul bugetar fiind de 100 de milioane de lei.

Premierul a mai afirmat că bugetul va fi finalizat până vineri, apoi va fi transmis la Parlament.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office