Directorul general al FC Petrolul și frații Capra au fost REȚINUȚI de DIICOT

Publicat in Politica 26 Noiembrie 2014 2042 ori
Google+ WhatsApp
Directorul general al FC Petrolul și frații Capra au fost REȚINUȚI de DIICOT
Directorul general al FC Petrolul și frații Capra au fost REȚINUȚI de DIICOT
Trei acţionari ai Petrolului Ploieşti, între care fraţii Daniel şi Nicolae Capră, şi alte patru persoane au fost reţinuţi, marţi seară, de procurorii DIICOT după mai multe ore de audieri într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

 

Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, a declarat, pentru Agerpres, că în urma audierilor au fost reţinute şapte persoane, între care trei administratori ai clubului, respectiv fraţii Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, dar şi administratori ai unor societăţi implicate în activitatea infracţională, suspecţii urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Potrivit sursei citate, 17 dintre cei 19 suspecţi din dosar au fost audiaţi la sediul DIICOT Ploieşti, între care şi soţiile fraţilor Capră, acestea deţinând, conform anchetatorilor, societăţi comerciale prin care ar fi fost derulate operaţiuni financiare fictive. Împotriva acestora şi a altor opt suspecţi nu au fost dispuse măsuri, a precizat Botnaru. 

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, marţi, 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro. 

Percheziţiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploieşti şi locuinţele acţionarilor, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente. 

De altfel, ancheta a fost declanşată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcţia Generală Antifraudă care, potrivit lui Botnaru, a efectuat o serie de controale la clubul ploieştean. 

În cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). 

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. La sediul DIICOT Ploieşti au fost audiate zeci de persoane.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.