Mircea Cosma, interviu pentru European Times: "Judetul Prahova- obiectiv de top pentru investitorii straini"

Publicat in Politica 23 Noiembrie 2014 Actualizat: 23 Noiembrie 2014 1412 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma, interviu pentru European Times: "Judetul Prahova- obiectiv de top pentru investitorii straini"
Mircea Cosma, interviu pentru European Times: "Judetul Prahova- obiectiv de top pentru investitorii straini"

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a vorbit, intr-un interviu acordat revistei "European Times", despre investitiile straine din judet si punctele forte ale Prahovei in atragerea de capital strain. Redam materialul aparut la mijlocul acestui an, in celebra publicatie "European Times":

 

Judetul Prahova s-a pozitionat ca unul dintre obiectivele de top ale României pentru investitorii internaționali. Mircea Cosma, un lider energic, care a servit ca președinte al Consiliului Județean Prahova din 2004, discută despre proiectele actuale și posibilitatea atragerii de noi investitii.

 

European Times: Care sunt prioritatile dvs. de top pentru judetul Prahova?

Mircea Cosma: Principala noastra prioritate este de a ajunge și a depăși parametrii medii europeni de dezvoltare. Județul Prahova este una dintre primele zece regiuni ale României dupa PIB și al doilea dupa populație, cu 800.000 de locuitori în două municipii, 12 orașe și 90 de localități. Prima rafinărie din lume a fost construita aici, iar Prahova este capitala "aurului negru" din România. Am creat noi industrii pentru a înlocui ceea ce am pierdut în timpul revoluției din 1989, iar Prahova a fost primul județ din Romania care a promovat parcurile industriale. La ora actuala avem 11 parcuri, iar doua sunt in curs de dezvoltare.

European Times: De ce ar trebui ca investitorii straini sa aleaga judetul Prahova?

Mircea Cosma: Prahova are trei avantaje principale pentru investitorii internaționali. Este aproape de aeroportul principal din România; ofera facilitati educationale pentru asigurarea de resurse umane calificate, inclusiv renumita Universitate "Petrol si Gaze" din Ploiesti; si nu in ultimul rand, ofera o infrastructura modernizata semnificativ in ultimii ani. Printre proiectele recente importante se numără cinci noi parcuri industriale private, de apă și conexiuni de gaze în aproape toate localitățile noastre și modernizarea a 1235 km de drumuri, din totalul de 1300 km. În plus, Prahova este a treia cea mai mare sursă de gaz metan din Romania, cu o capacitate de 135 MW in domeniul energiei hidroelectrice, precum și aproape 200 MW in energie solară. Suntem in plin proces de construire de noi sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate si ne bucuram de o legatura modernizata cu Bucurestiul, capitala tarii, printr-o autostrada nou construita, precum și de legături feroviare de mare viteză la București și Brașov. Prahova are, de asemenea, singurul terminal de containere transbordare din România și vom construi, în curând, o noua autostrada de la Comarnic la Brasov. Printre investitorii de top din judet se numara companii precum Procter & Gamble, Yazaki, Lufkin, GE, Kansei și multe altele. Prahova este, de asemenea, cunoscuta pentru vinul rosu de calitate, gazduind cele mai recunoscute podgorii din tara, totodata fiind si capitala turismului montan din Romania.

European Times: Cum pot investitorii sa afle mai multe despre Prahova si mediul de afaceri de aici?

Mircea Cosma: Camera de Comerț si Industrie Prahova organizează evenimente pentru investitori în fiecare lună. De asemenea, reprezentantii Camerei participa la conferințe naționale, regionale și internaționale. Am fost gazdele conferintei EuroPrahova in repetate randuri, in diferite tari din Europa, ultima dintre ele desfasurandu-se anul acesta in Bulgaria. Avem speranta ca in 2016 sa putem gazdui EuroPrahova in Marea Britanie. Previziunile noastre confirma un viitor mare pentru România datorită resurselor de apă semnificative, alimente și energie, judetul Prahova fiind o bază dinamica pentru afaceri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.