L-am gasit pe cameramanul care a filmat bataia lui Basescu

Publicat in Politica 02 Decembrie 2009 Actualizat: 20 Februarie 2010 2208 ori
Google+ WhatsApp
L-am gasit pe cameramanul care a filmat bataia lui Basescu
L-am gasit pe cameramanul care a filmat bataia lui Basescu

PHonline.ro a reusit să identifice cameramanul care a filmat controversata scena a bataii de la Ploiesti, avandu-i ca protagonisti pe actualul presedinte, Traian Basescu, si pe un copil din oraş. Pentru ca nu vreau sa-i periclitez siguranta personala, am dat un ragaz organizatiei media din care face parte sa faca toate demersurile pentru a-l proteja de eventualele neplaceri, extrem de posibile, avand in vedere care ar fi miza marturiei lui. In plus, cameramanul inca detine camera cu care a filmat incidentul de la Ploiesti, iar acea camera video este vitala intr-o procedura tehnica de stabilire a veridicitatii imaginilor. Altfel spus, avand in vedere ca aceasta persoana si camera sa din 2004 pot stabili presedintele României, sper ca cititorii PHonline.ro sa inteleaga ce implicatii neplacute ar putea avea divulgarea numelui cameramanului.

 

Ca să înţelegeţi cât de important e cameramanul, vă reproduc un fragment dintr-un interviu acordat de Traian Băsescu lui Cătălin Tolontan:

"'- Sincer, domnule preşedinte, nu m-aţi convins prin explicaţiile publice că la Ploieşti nu s-a întîmplat nimic. După cum nu înţeleg de ce nici stafful dumneavoastră şi nici televiziunile nu cer o expertiză în străinătate. Nu aţi avut o iniţiativă oficială…

- Aici greşiţi.

- Corectaţi-mă!

- Eu am contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei şi ne-au cerut două lucruri: înregistrarea orginală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că nici un expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei. Pînă luni sper să fie gata acţiunea penală, împotriva domnului Patriciu. Îl dau în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la Realitatea TV.

- Care din ele?

- Susţine că a văzut două lovituri, una în stomac şi un pumn în faţă. Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decît înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sînt două puncte de vedere. Eu spun “Nu”, Patriciu spune “Da”.

- La ce spuneţi “Nu”? La lovitură?

- La lovitură.

- Dar spuneţi “Nu” la împingere?

- Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea tîrziu şi aici mă întreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămîn agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decît în instanţă pentru că cineva deţine originalul".

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro