Extremiştii maghiari cer susţinerea lui Iohannis. "Votam pentru transilvanizarea Romaniei"

Publicat in Politica 13 Noiembrie 2014 824 ori
Google+ WhatsApp
Extremiştii maghiari cer susţinerea lui Iohannis. "Votam pentru transilvanizarea Romaniei"
Extremiştii maghiari cer susţinerea lui Iohannis. "Votam pentru transilvanizarea Romaniei"

László Tőkés, președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania, a trimis o scrisoare membrilor Parlamentului European în care lansează acuzații la adresa UDMR, deoarece, potrivit acestuia, este "complet anormal" că UDMR nu îl susține la președinție pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.


"Nesocotind interesele maghiare autentice și opinia majorității absolute a maghiarilor din Transilvania, UDMR nu este dispusă să îl sprijine pe Klaus Iohannis", a scris europarlamentarul PPE, László Tőkés.

Tőkés acuză UDMR că îi sprijină la Putere pe cei care au dus la căderea "guvernului PPE" (n.r.: guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu), printr-o "moțiune cu caracter anti-maghiar".

Imediat după comunicarea rezultatelor din turul I, Tőkés a anunțat că îl susține la președinție pe candidatul ACL: "Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!"

Tőkés este europarlamentarul care a spus că 1 decembrie, Ziua Naţională a României, este o zi de doliu pentru maghiari. Acesta a avut și nenumărate poziții critice la adresa României în PE și este unul dintre cei mai radicali susținători ai autonomiei teritoriale a Ținutului Secuiesc.

Iohannis beneficiază, pentru turul II, și de sprijinul lui Szilágyi Zsolt, candidatul din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formațiune susținută și de L. Tőkés.

Szilágyi a declarat că va vota şi în turul 2 "pentru transilvanizarea României" și că "PPMT îl susţine pe domnul Klaus Iohannis în alegerile de duminică".Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office