Trei motive pentru care Klaus Iohannis nu merită să fie președintele României

Publicat in Politica 13 Noiembrie 2014 933 ori
Google+ WhatsApp
Trei motive pentru care Klaus Iohannis nu merită să fie președintele României
Trei motive pentru care Klaus Iohannis nu merită să fie președintele României

Senatorul Sorin Iliesiu, unul dintre oamenii politici care il cunoaste cel mai bine pe primarul Sibiului, fiind parlamentar ales in orasul de pe Cibin, a facut cateva declaratii incendiare despre candidatul ACL la presedintia Romaniei.

In exclusivitate pentru cotidianul BUNA ZIUA IASI, Sorin Iliesiu a facut dezvaluiri incredibile despre cum a facut avere Klaus Iohannis si de ce nu merita acesta sa fie presedintele tuturor romanilor. Iata care sunt, in viziunea senatorului Iliesiu, trei motive extrem de interesante pentru care romanii nu trebuie sa-l voteze pe Iohannis la alegerile prezidentiale de peste doar o saptamana.

1. D-l Iohannis refuza sa spuna de unde a avut in 1992 bani ca sa-si cumpere o casa uriasa de 377 mp pentru care a platit 564 de salarii de profesor, adica ceea ce ar castiga un profesor timp de 47 de ani de munca, mult peste varsta pensionarii. In 1992, d-l Iohannis avea 33 de ani, iar din salariu si din meditatii nu puteai sa strangi mare lucru. D-l Iohannis mai invoca banii de nunta. Cu banii de nunta eu n-am reusit sa platesc nici macar consumatia nuntasilor.  Singura explicatie sunt banii din intermedierea infierilor internationale. D-l Iohannis are datoria sa spuna cat a castigat din intermedieri. Cu multi ani in urma, raportorul pentru Romania al Parlamentului European, boroneasa Emma Nicholson, a acuzat ca transferul de copii din Romania s-a facut in schimbul unor onorarii adesea foarte substantiale. Potrivit declaratiilor de atunci ale boronesei catre BBC, douazeci de mii de copii ar fi fost transferati in strainatate de agentiile de adoptie din Romania, cu un castig de aproximativ un miliard de dolari, bani incasati de oficialitati si de intermediarii care au inlesnit adoptiile. O problema extrem de grava e ca rudele a trei dintre copiii infiati acum 24 de ani spun ca de 24 de ani nu stiu absolut nimic de soarta lor, desi d-l Iohannis care a intermediat adoptiile le-a promis ca-i va aduce de doua ori pe an in Romania sa-si vada familia. Pe numele d-lui Iohannis s-au facut plangeri penale pentru adoptii ilegale. In 2004, d-l Iohannis a refuzat sa se prezinte in fata Comisiei de abuzuri din Parlament care ancheta problema adoptiilor in care a fost implicat. D-l Iohannis are ceva foarte grav de ascuns.

2. D-l Iohannis este expert in escrocherii imobiliare, conform Curtii de Apel Brasov care il considera proprietar ilegal de imobile fata de care instanta a decis ca nu a fost cumparator de buna credinta, dar a incasat chirii de sute de mii de euro care se cuveneau statului.

3. In cei 14 ani de cand e primar al Sibiului «orasul care a avut cel mai important rol in infaptuirea Marii Uniri din 1 Decembrie 1918», domnul Iohannis nu a depus niciodata o coroana la Consiliul Dirigent, locul de comemorare a fauritorilor Marii Uniri, care se afla la doua minute de mers pe jos de biroul domniei sale de la Primarie (o singura exceptie a confirmat regula, in 2011, intrucat se apropiau alegerile pentru primarie). Printre cei ignorati an de an de d-l Iohannis, se remarca membri ai Parlamentului de la Sibiu si ai Guvernului de la Sibiu precum: Iuliu Maniu prim-ministru al guvernului Transilvaniei, Miron Cristea (care va deveni primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane), Octavian Goga, Ioan Agarbiceanu sau Iuliu Hossu (care va deveni primul cardinal al Bisericii romane Greco-Catolice). Guvernul de la Sibiu a functionat pana in 1920 cand unirea Transilvaniei cu Romania a fost recunoscuta de Conferinta de pace de la Paris. D-l Iohannis nu ne va putea uni, dupa ce, ca primar al orasului-simbol al patriotismului romanesc, ne-a sfidat sistematic timp de 14 ani idealul de unire, Ziua Nationala si simbolurile nationale.”

- a spus, pentru BZI, senatorul de Sibiu, Sorin Iliesiu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office