Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei

Publicat in Politica 13 Noiembrie 2014 2033 ori
Google+ WhatsApp
Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei
Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei

Niciun pensionar din România nu are, conform legii, venituri mai mici de 350 de lei, a precizat Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, într-o declaraţie transmisă miercuri Agerpres.

 

"Conform legii, niciun pensionar din România nu are venituri mai mici de 350 de lei. Am văzut şi eu fluturaşi pe Internet sau comentariile nefericite ale unor politicieni. Cupoanele de pensii pe care apar sume de sub 350 de lei nu reflectă veniturile complete ale titularilor", a explicat ministrul Muncii.

Aceasta a adăugat că există unele situaţii în care suma înscrisă pe "fluturaş" este mai mică de 350 lei, dar niciun pensionar nu are un venit mai mic de 350 de lei.

"Aceste situaţii sunt foarte clare. Este vorba despre persoanele care beneficiază, prin cumul, de unul sau de mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale. La acordarea pensiei sociale minime garantate se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri. Întotdeauna ele trebuie să depăşească 350 lei", a mai spus Rovana Plumb.

Ministrul a subliniat că pensia socială minimă garantată se acordă în situaţia în care veniturile prevăzute anterior, însumate, se situează sub 350 lei. "Prin urmare, nu există pensionar în aceasta ţară cu un venit mai mic de 350 de lei", a punctat Rovana Plumb.

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Johannis, a prezentat, miercuri, în cadrul dezbaterii electorale la care a participat alături de contracandidatul său, Victor Ponta, un talon de pensie în valoare de 4 lei şi un altul "considerabil sub 350 lei".

"Apropo de pensii, că veni vorba, am aici nişte taloane de pensie. E un lucru important de ştiut că una zicem, alta facem. Este o pensie de exact patru lei. Aceste taloane le-am primit. (...) Alt talon de pensie, considerabil sub 350 lei", a spus Johannis.

Victor Ponta a intervenit, explicând că 350 lei reprezintă valoarea venitului minim garantat. "Pensia, dacă este mai mică, se completează de la bugetul de stat, nu de la bugetul de pensii. (...) Conform legii din România - şi domnul Iohannis ca primar ar trebui să cunoască legea, ca preşedinte cu atât mai mult - venitul minim garantat de 350 lei se completează din bugetul de stat faţă de bugetul asigurărilor sociale", a afirmat Ponta.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.