Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, în vizită la Blejoi. Ce a declarat sportiva

Publicat in Politica 18 Octombrie 2014 1257 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, în vizită la Blejoi. Ce a declarat sportiva
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, în vizită la Blejoi. Ce a declarat sportiva
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, sâmbătă, în localitatea prahoveană Blejoi, că sportul trebuie să devină una dintre priorităţile noastre naţionale, în contextul în care copiii au nevoie de modele de bună practică, iar sportul este unul dintre domeniile care promovează excelenţa. 

 

'Copiii noştri au astăzi nevoie de modele de bună practică, iar sportul de performanţă aduce excelenţa. (...) Sportul trebuie să îl promovăm, trebuie să devină o prioritate naţională, sau să fie în primele trei, patru, cinci priorităţi ale României pentru că vorbim de excelenţă, de sănătate, de educaţie chiar', a spus Szabo, citată de Agerpres.

Ministrul a arătat că unul dintre obiectivele sale este legat de promovarea sportului de masă, subliniind nevoia de a avea cât mai mulţi copii care să practice sportul. 'Din momentul în care m-am retras din activitatea sportivă, unul dintre obiectivele mele a fost să promovez sportul de masă, sportul şcolar şi universitar, pentru că aici este baza. Avem nevoie de cât mai mulţi copii care să practice sportul pentru a avea mai departe de unde selecţiona pentru marea perfomanţă, aşa că în strategia Ministerului Tineretului şi Sportului sunt doi piloni extrem de importanţi - promovarea sportului de masă în paralel cu cel de mare performanţă', a explicat Gabriela Szabo. 

Potrivit ministrului Tineretului şi Sportului, se fac eforturi pentru dezvoltarea infrastructurii sportive şcolare. 'Eu îi felicit pe primari în primul rând pentru că au înţeles cât de importantă este infrastructura sportivă pentru comunitate şi mi-ar plăcea să văd infrastructura sportivă pusă la punct în întreaga Românie. (...) Noi, la minister, nu aveam o radiografie a sălilor de sport din România, dar avem o foarte bună comunicare cu Ministerul Educaţiei şi împreună încercăm să rezolvăm cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă sportul şcolar la nivel de România. (...) Încercăm să facem cât mai mult lobby la autorităţile locale, la primării pentru a investi în infrastructura sportivă atât şcolară, cât şi de performanţă', a spus Szabo, după ce a vizitat o şcoală din oraşul Boldeşti Scăeni. 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Prahova, programul incluzând participarea, la Blejoi, la deschiderea evenimentului 'Cupa Liceelor - Carrefour' şi premierea câştigătorilor acestei competiţii, o vizită la Şcoala Generală 'Mihai Viteazul' din Boldeşti Scăeni şi o întâlnire cu alegătorii la deschiderea Festivalului Toamnei de la Boldeşti Scăeni. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office