Teodor Meleşcanu, despre refuzul de a-i arata lui Băsescu lista cu ofiţerii acoperiţi

Publicat in Politica 16 Octombrie 2014 399 ori
Google+ WhatsApp
Teodor Meleşcanu, despre refuzul de a-i arata lui Băsescu lista cu ofiţerii acoperiţi
Teodor Meleşcanu, despre refuzul de a-i arata lui Băsescu lista cu ofiţerii acoperiţi

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a comentat, în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza zilei", declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la refuzul său de a-i furniza preşedintelui lista cu ofiţerii acoperiţi ai Serviciului.

 

Meleşcanu a precizat că preşedintele statului are dreptul să obţină toate informaţiile care se încadrează la secrete de stat atâta timp cât îi sunt necesare pentru a-şi îndeplini atribuţiile funcţiei.

"Dar nu trebuie să ştie toate detaliile, precum numele operaţiunilor", a subliniat acesta.

"E o încercare de a amesteca lucrurile. (...) Fiind vorba despre un demers care nu era corespunzător legii, i-am spus foarte clar că nu pot să încalc legea. În rest, a face dintr-o relaţie instituţională o relaţie personală mi se pare un joc ieftin", a mai spus fostul şef al SIE.

Teodor Meleşcanu a arătat că, în anii săi de activitate la SIE, nu a auzit despre un alt şef de stat care să ceară unui serviciu secret să îşi deconspire proprii angajaţi.

Întrebat de Mihai Gâdea ce s-ar putea întâmpla dacă, vreodată, identitatea unui astfel de agent ar fi descoperită, Meleşcanu a răspuns: "Pentru un serviciu un mic cutremur, pentru România o mare problemă de imagine".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la un post de televiziune, că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, arătând o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

Drept răspuns, Meleşcanu a precizat că nu el a iniţiat Hotărârea de Guvern cu pricina, însă a precizat însă că a considerat "oportună" modificarea legii, întrucât ar fi existat posibilitatea ca informaţiile să fie utile în campania electorală.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.