Ce grei ai PNL sunt implicați în afaceri dubioase cu milioane de euro din banii publici

Publicat in Politica 23 Septembrie 2014 2000 ori
Google+ WhatsApp
Ce grei ai PNL sunt implicați în afaceri dubioase cu milioane de euro din banii publici
Ce grei ai PNL sunt implicați în afaceri dubioase cu milioane de euro din banii publici

Liberalii sunt deja de luni bune în opoziție la nivel central, dar trag tare de tot în puținele județe pe care le mai controlează. Până la urmă, campania prezidențială costa și costă mult.

 

 

Timișoara este orașul care este controlat în totalitate de liberali, chiar dacă șef la PSD Timiș este nimeni altul decât Ilie Sârbu.

La alegerile locale din 2012, liberalii din Timișoara au reușit după 12 ani să pună mâna pe puterea în orașul de pe Bega și nu doar pe putere, ci și pe banul public.

Într-o investigație a jurnalistului Silviu Mănăstire detaliează caractița pe care liberalii au construit-o pentru a ajuns la banul public. Atenția liberalilor timișoreni s-a orientat către lucrarile de constructii si la serviciile de curatenie si intretinere a spatiilor verzi din oras. Undeevident se fac bani repede si usor.

”În octombrie 2013 compania Rogera SRL a castigat in aceeasi zi 19, 5 milioane de lei (peste 4, 3 milioane de euro) pentru a asigura la Timisoara serviciile de intretinere a parcurilor si spatiilor verzi. Aparent, nimic ciudat. Compania este detinuta de familia Anheliuc. Afacerea Rogera a fost gandita initial pentru a presta servicii de curatenie catre Caile Ferate Romane – CFR, in vagoanele de tren si in statiile CFR. Datele oficiale arata ca, incepand cu 2009, compania Rogera a devenit gunoierul sef al regionalei CFR Timisoara, incasand de la compania de stat milioane de euro prin diverse contracte. Conform relatarilor din presa, pana in 2012, patronii Rogera erau sponsori ai partidului democrat liberal. Dar pentru ca traim in Romania, dupa ce USL a venit la putere, familia Anheliuc a trecut oficial la PNL”, precizează jurnalistul RTV în cadrul emisiunii pe care o realizează la RTV.

Surpriza uriașă vine în momentul în care află cine este cel care conduce oficial afacerea de milioane de euro. Tânărul Razvan Anheliuc conduce afacerea companiei Rogera inca din anul 2011 cand, atentie, de abia terminase liceul.

Întrebarea ce se află pe buzele tuturor din Timișoara este cum a ajuns un junior, de 20 de ani, să conducă o așa afaceri de milioane de euro și totul se petrece cu bani publici?

Răzvan Anheliuc- junior este seful de cabinet al senatorului PNL de Timis Ben-Oni Ardelean, unul din cei mai apropiați oameni de fostul șef al liberalilor, Crin Antonescu. . ”Presa locală a relatat ca juniorul afacerist liberal a fost exmatriculat de la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor. Evident, el nu mai avea nevoie de lectiile profesorilor odata ce a dat de gustul politicii impletite cu afaceri din bani publici. Cu asa sef, tinerii liberali din Timisoara au ce invata. Prima lectie: puneti mana pe banii primariei lui Robu!”, mai dezvăluie Silviu Mănăstire.

În tot acest timp, liberalul Robu tace și face. Intamplator, in guvernarea USL milioane de euro au fost pompate catre firma Rogera de la compania nationala de cai ferate- CFR SA, regionala Timisoara. Unde, director era un anume Mircea Benec, susținut în această funcție de PNL.

Această rețetă de afaceri din banul public pare să îi fi atras atenția și europarlamentarului PNL, Cristian Bușoi, cel care este adevăratul șef al liberalilor din Timiș.

”Finul lui Busoi, un anume om de afaceri din Bucuresti pe nume Marius Militaru a castigat si el lucrarile de taiere, corectie si defrisare a arborilor din Timisoara. Exista si asa ceva! O chestie serioasa pentru care primaria lui Robu plateste 1 milion de dolari! Deci liberalii tineri sunt cu iarba, altii cu arborii si, evident, cei mai putin norocosi se ocupa de reparatii si modernizari pentru primaria Timisoara, unde costurile si bataia de cap sunt mai mari. Astfel, liberalul Dumitru Dinulescu, vicepresedintele PNL Timis si omul de incredere al primarului Nicolae Robu trebuia sa traiasca si el. Dinulescu incaseaza si el cateva milioane bune pentru pentru modernizarea infrastucturii rutiere, a iluminatului si a retelelor de telecomunicatii din Timisara. Liberalul Dinulescu lucreaza in parteneriat cu firmele afaceristului Georgica Cornu, anchetat in diverse dosare penale pentru evaziune fiscala”, mai dezvăluie Silviu Mănăstire, în cadrul emisiunii Dosarul Zilei.

Trebuie reamintit faptul că, întâmplător sau nu, Georgică Cornu l-a sprijinit in timpul campaniei electorale pe primarul Robu prin intermediul televiziunii sale locale, desi regele asfaltului din Banat era un apropiat al PDL.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.