SONDAJ: Ce candidat văd românii FAVORIT la prezidenţiale

Publicat in Politica 09 Septembrie 2014 2098 ori
Google+ WhatsApp
SONDAJ: Ce candidat văd românii FAVORIT la prezidenţiale
SONDAJ: Ce candidat văd românii FAVORIT la prezidenţiale

Percepţia câştigătorului este un indicator important pentru măsurarea intensităţii competiţiei prezidenţiale.Barometrul realizat de INSCOP, la comanda ziarului Adevărul, privind alegerile prezidenţiale a măsurat şi percepţia românilor asupra celui despre care cred că va deveni preşedinte, dar şi asupra principalelor sale misiuni.

 

 

 

Cercetarea arata ca, raportat la totalul populatiei din care au fost eliminate non-raspunsurile (21,1%), Victor Ponta este perceput de majoritatea respondentilor care indica un nume (56,4%) drept câstigatorul alegerilor prezidentiale. Klaus Iohannis este perceput ca fiind câstigator de aproximativ o treime (31,1%).

 

Restul candidatilor contabilizeaza scoruri mai mici în acest clasament, astfel: Elena Udrea (5%), Calin Popescu-Tariceanu (2,6%), Dan Diaconescu (1,7%), Corneliu Vadim Tudor (1,2%), altii candidati indicati care cumuleaza împreuna 2%.

 

Aceasta întrebare a fost una de tip deschis, element care ofera indicatii si cu privire la notorietatea unor candidaturi, se precizeaza în concluziile sondajului.

 

Întrebati care este cel mai important lucru pe care ar trebui sa îl faca presedintele României, 33,6% dintre respondenti au ales varianta ‘sa garanteze respectarea legilor si a Constitutiei‘, 32% vor ‘sa creeze locuri de munca‘ iar 18,9% considera ca seful statului trebuie în primul rând ‘sa combata coruptia‘. Pentru varianta ‘sa conduca politica externa si de securitate a României’ au optat 9,2% dintre respondenti si 5,6% sunt de parere ca trebuie ‘sa sustina masuri de protectie sociala’.

 


Barometrul INSCOP-ADEVARUL despre România a fost realizat  în perioada 30 august – 4 septembrie. Volumul esantionului a fost de 1.058 persoane si este reprezentativ pentru populatia României de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judete si în Bucuresti, într-un total de peste 76 de localitati (orase mari, medii si mici, comune, sate). Esantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensamântului din 2011.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.