Ponta a fost primit de preşedintele RP Chineze, Xi Jinping

Publicat in Politica 03 Septembrie 2014 1570 ori
Google+ WhatsApp
Ponta a fost primit de preşedintele RP Chineze, Xi Jinping
Ponta a fost primit de preşedintele RP Chineze, Xi Jinping

 

Preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, l-a primit marţi pe premierul Victor Ponta, la sala Fujian din clădirea Marii Adunări Populare.

 

 

 

 

"Vizita dvs. coincide cu aniversarea a 65 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre China si Romania si totodata a 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie si colaborare avand o semnificatie deosebita (...) De-a lungul anilor, cele doua parti s-au tratat cu respect reciproc, sinceritate, raspundere comuna la greutati si incercari. Raporturile bilaterale s-au pastrat in vederea realizarii unei dezvoltari stabile si sanatoase. Cu privire la problemele fundamentale si interesele majore ale Chinei, Romania a sustinut necontenit politicile pentru o singura China, acordand permanent sprijinul ferm pozitiei Chinei. Partea chineza da o inalta apreciere in aceasta privinta', a declarat Xi Jinping in cadrul convorbirilor purtate in plenul celor doua delegatii.

 

Presedintele chinez a amintit de vizita pe care a efectuat-o in luna martie in Europa, context in care a ajuns la un larg consens cu liderii UE referitor la cele 4 elemente cheie privind parteneriat chino-european: pace, crestere economica, reforma, civilizatie, precum si impletirea celor doua piete, China si Europa.

 

La randul sau, premierul Victor Ponta a afirmat ca intalnirile oficiale avute in Republica Populara Chineza arata nivelul extrem de inalt al relatiilor dintre cele doua tari. Ponta a adaugat ca implinirea a 65 de ani de relatii diplomatice reprezinta o perioada de timp in care Romania si China au dovedit intotdeauna respect si prietenie.
 
 

'Urmarim cu foarte multa atentie si admiratie eforturile pe care China le face pentru a se dezvolta in continuare, pentru a aplica reforme, pentru a asigura bunastarea intregului popor, cel mai numeros din lume', a spus premierul roman.

 

Ponta a adaugat ca parteneriatul strategic China-UE reprezinta o axa de pace, de progres si de intelegere, un exemplu pentru intreaga omenire.

 

Premierul Ponta a avut apoi o intrevedere cu Zhang Dejiang, presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare a Republicii Populare Chineze, membru al comitetului Permanent al biroului politic al CC al PCC.

 

Inaltul demnitar chinez a salutat prezenta delegatiei romane in China si a subliniat eforturile depuse de premierul Victor Ponta pentru aprofundarea relatiilor dintre China si Romania in diverse domenii.

 

La randul sau, Victor Ponta a multumit pentru primirea extrem de calduroasa a delegatiei romane la Beijing si a transmis un mesaj de salut in numele presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

 

Delegatia guvernamentala condusa de premierul Victor Ponta isi va incheia vizita oficiala in Republica Populara Chineza marti seara, urmand sa ajunga la Bucuresti in cursul diminetii de miercuri.Agerpres

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office