ALEŞII LOCALI pot schimba partidul O SINGURĂ DATĂ. Ordonanţa care dă liber la MIGRAŢIE, publicată în Monitorul Oficial

Publicat in Politica 02 Septembrie 2014 1829 ori
Google+ WhatsApp
ALEŞII LOCALI pot schimba partidul O SINGURĂ DATĂ. Ordonanţa care dă liber la MIGRAŢIE, publicată în Monitorul Oficial
ALEŞII LOCALI pot schimba partidul O SINGURĂ DATĂ. Ordonanţa care dă liber la MIGRAŢIE, publicată în Monitorul Oficial

Aleşii locali au 45 de zile la dispoziţie pentru a-şi schimba partidul, fără să-şi piardă mandatul. Ordonanţa de urgenţă care dă liber la migraţie a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial. Actul normativ îşi produce efectele odată cu publicarea în Monitor.

 
 

Aleşii locali care îşi vor schimba formaţiunea, în termenul de 45 de zile prevăzut de OUG care permite migraţia aleşilor locali, o vor putea face o singură dată, ordonanţa prevăzând şi că opţiunea este pentru partid, organizaţie a minorităţilor naţionale sau statut de independent.

 

Aceste prevederi apar în forma OUG publicată marţi în Monitorul Oficial şi nu erau prevăzute în proiectul iniţial.

 

Ordonanţa de urgenţă se consideră intrată în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

 

 

 

 

Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns şi la Senat, prima Cameră sesizată pentru dezbaterea actului normativ.

 

Guvernul a adoptat, joia trecută, o ordonanţă prin care aleşii locali au posibilitatea ca în 45 de zile să-şi aleagă partidul din care vor să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile.

 

Senatorul PSD Gabriela Firea a explicat, în cursul zilei de marţi, că Ordonanţa de urgenţă privind aleşii locali nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că sunt necesare 'absolut toate semnăturile', astfel încât să nu poată fi contestată 'nici pe formă, nici pe fond'.

 

'Eu nu am înţeles ca fiind o amânare. Eu am înţeles că este nevoie de absolut toate semnăturile, că trebuia şi un aviz de la Consiliul Legislativ şi va fi publicată acest ordonanţă în Monitorul Oficial şi ea va intra în vigoare. Deci, nu a fost practic o amânare. Au fost nişte detalii de natură tehnică. Era nevoie de mai multe semnături. Aşa este procedura. Nu poate să meargă la Monitorul Oficial niciun act normativ fără toate semnăturile. Trebuie să fie, până la urmă, din toate punctele de vedere - legal, juridic în regulă pentru a nu exista contestaţii nici pe formă, nici pe fond. Chiar dacă mai durează o zi sau două, important este ca textul să nu poată fi contestat', a spus Firea.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office