Scheleții din dulapul Elenei Udrea

Publicat in Politica 16 August 2014 2981 ori
Google+ WhatsApp
Scheleții din dulapul Elenei Udrea
Scheleții din dulapul Elenei Udrea

Elena Udrea a aruncat aproape un miliard de lei pe investiţii inutile. Sălile de sport, de exemplu, care au costat în medie câte un milion de euro, au fost ridicate în mijlocul câmpului sau în sate în care nu există drumuri asflatate.
Complexul balnear de la Praid este închis şi acum, chiar dacă lucrările de 3.000.000 de euro au fost finalizate în urmă cu trei ani.
Sala de sport din Săcele a costat 3,2 milioane de lei, iar lucrările s-au încheiat într-un an. Sala are un teren de handbal si baschet, 153 de locuri pentru spectatori, vestiare, grupuri sanitare, dar si un cabinet medical. Sala a fost retrocedată, în cele din urmă, din cauza faptului că elevii erau nevoiţi să facă naveta pentru a ajunge la sală.
În schimb, povestea patinoarului din Braşov a fost controversată încă din faţa de licitaţie. O firmă apropiată PDL a câştigat dreptul de a construi patinoarul, iar bugetul a crescut de la 3,6 milioane de euro cât aprobaseră consilierii locali, la 10,7 milioane de euro, bani aprobaţi de ministerul condus de Elena Udrea.
Tot în Braşov a răsărit în vremea Elenei Udrea o altă investiţie controversată: modernizarea bazinului Olimpic. Aceasta a costat 29,7 milioane de lei, iar banii au venit de la Compania Naţională de Investiţii. La inceputul lunii iulie, in urma unui control al inspectorilor OPC, s-a hotarat ca activitatea bazinului sa fie suspendata pentru ca au fost gasite mai multe nereguli. Principala problema a fost legata de nerespectarea normelor de contructie a bazinului, in urma lucrarilor de modernizare. Primăria susţine însă că nu există probleme.
Elena Udrea s-a lăudat şi cu investiţia făcută la Praid, unde a fost construit un complex balnear de 3 milioane de euro, cu fonduri în proportie de 90% de la Guvern. Numai că nici în ziua de astăzi, după 3 ani de la finalizare, complexul nu este deschis pentru că nu are cine să îl administreze.
Bazinul de Înot din Tulcea, ridicat tot din banii veniţi de la Elena Udrea, a costat peste 6 milioane de lei, desi este comparabil cu o piscină de marime medie. Administratorii nu au vrut să ofere nicio informaţie reporterilor nostri despre numărul celor care folosesc bazinul.
Banii de la Guvern s-au dus, în perioada în care Elena Udrea a fost ministru, pe construcţia a 190 de de săli de sport, 10 bazine de înot şi 2 patinoare arificiale, majoritatea lucrărilor fiind supraevaluate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office