Dan Şova: Klaus Iohannis vorbeşte ca şi cum ar avea discursul scris de Băsescu!

Publicat in Politica 12 August 2014 2261 ori
Google+ WhatsApp
Dan Şova: Klaus Iohannis vorbeşte ca şi cum ar avea discursul scris de Băsescu!
Dan Şova: Klaus Iohannis vorbeşte ca şi cum ar avea discursul scris de Băsescu!

Aşteptăm de la domnul Iohannis să ne spuna cum va „salva” statul de drept de baroni”, chiar dacă, iată, în spatele domnului Iohannis se aşază strategic numeroşi aleşi locali ai PDL cu multe probleme penale. Pe cei curioşi, îi invit să afle câte dosare şi probleme penale au foştii şi actualii lideri locali care îl girează pe Klaus Iohannis, cei care apar în fotografia pusă de premierul Victor Ponta pe Facebook. Dar să se uite şi la cei care nu apar în poze, dar îl sprijină pe dl. Iohannis din umbră. Vorbim despre politicieni alături de care Klaus Iohannis se va salva pe sine, în niciun caz nu va salva statul de drept în România, domnia sa fiind, de altfel, implicat în diverse speţe în Justiţie.
Dacă dl. Iohannis nu ştie, îi aduc eu aminte că aleşii locali cu care se laudă şi în sprijinul cărora speră la alegerile prezidenţiale au fost votaţi tocmai pentru a scăpa România de baronii PDL. Or, nu te poţi lăuda cu sprijinul unor oameni care au fost votaţi în 2012, tocmai pentru a scăpa administraţia centrală şi locală din România de oamenii Regimului Băsescu.
Pentru exemplificare, mă refer aici la dl. Liviu Negoiţă, alintat de Traian Băsescu drept „Livache”, propus în 2009 de preşedintele Băsescu pentru funcţia de premier chiar împotriva lui Klaus Iohannis! Acum cei doi – Livache şi Iohannis – apar în poze împreună, dl. Iohannis sperând la sprijinul lui Livache, tot atât de mult cât Livache speră la protecţia ulterioară a lui Klaus Iohannis. Ce spune, însă, dl. Iohannis despre licitaţia lui Liviu Negoiţă de 110 milioane de euro?
Un alt exemplu este Sorin Frunzaverde, trecut în PNL cu misiunea clară de a deturna partidul spre Basescu şi PPE. Misiune îndeplinită, astfel încât dl. Frunzăverde pozează astăzi alături de Klaus Iohannis.
Dorin Florea – primarul Târgu Mureşului, cel căruia DNA i-a bătut la uşă chiar zilele acestea legat de cum finanţează o serie de cluburi sportive locale, cel care spunea că Băsescu este legat „placentar şi ombilical” de PDL şi, prin urmare, şi de ACL-ul condus de dl. Iohannis şi chiar de persoana domnului Iohannis.
Uitându-ne la toate aceste personaje, urmărindu-l pe Klaus Iohannis în acţiune, rezultă un adevăr pe cât de simplu, pe atât de cutremurător: dl. Iohannis vorbeşte ca şi cum ar avea discursul scris de Traian Băsescu. Este incredibil cum acesta îşi asumă să continue Regimul Băsescu, promovându-i şi apelând la serviciile oamenilor care au format şi continuă să formeze acest regim.
Concluzia zilei de ieri este conturarea unei teme majore a acestei campanii electorale: cine este continuatorul regimului patronat de Traian Băsescu şi cine este cel care îşi asumă să pună stop acestui regim.
Pe de o parte, îi avem pe politicienii care vor continuarea modelului Traian Băsescu, iar Klaus Iohannis este întruchiparea şi candidatul acestor politicieni. Pe de alta, sunt oamenii politici care doresc încetarea imediată a acestui regim şi abandonarea definitivă a modelului Băsescu, iar Victor Ponta este principalul reprezentant al acestui proiect politic, cel care continuă obiectivele asumate în faţa românilor în 2012.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.