Nicolae Bănicioiu: NU vor fi majorate contribuţiile la Sănătate

Publicat in Politica 28 Iulie 2014 933 ori
Google+ WhatsApp
Nicolae Bănicioiu: NU vor fi majorate contribuţiile la Sănătate
Nicolae Bănicioiu: NU vor fi majorate contribuţiile la Sănătate

Ministerul Sănătăţii a precizat că nu ia în calcul majorarea contribuţiilor la sănătate în acest an sau în anii următori. Informaţia a fost transmisă după ce secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a declarat luni că ar putea creşte cu 14% contribuţia pentru asigurările de sănătate.


 

"Ministerul Sănătăţii nu a discutat cu Fondul Monetar Internaţional şi nici cu alte organisme internaţionale o eventuală creştere a contribuţiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Ştiu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuţii. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuţiile la Sănătate", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicat emis de Minister.

 

De asemenea, Cristian Socol, consilierul premierului, a precizat că ştirea privind creşterea CASS este o ştire falsă, fără nicio legătură cu viziunea fiscal-bugetară a Guvernului.

 

"Noi propunem reducerea contribuţiilor sociale şi nu creşterea lor. Reducerea CAS, alături de scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi extinderea TVA redus şi la alte alimente de bază reprezintă singurele planuri de viitor ale Guvernului în domeniul fiscal. Nu există intenţia creşterii contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate şi nici ale altor taxe şi impozite care să dăuneze acţiunii mediului privat, creşterii economice şi stimulării privind crearea de noi locuri de muncă", a declarat Cristian Socol, potrivit Agerpres.

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a precizat că la nivelul Ministerului există discuţii privind posibilitatea majorării contribuţiei pentru asigurările de sănătate.

 

"În 2008, Guvernul a luat o decizie care s-a dovedit nesustenabilă economic, aceea de a reduce contribuţia pentru sănătate de la un nivel de 14%, care reprezintă media europeană, la un nivel de 10,7%. (...) Nu avem o discuţie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuţie în perspectivă şi merită făcută, după părerea mea", a spus Dorin Săndescu.

 

Întrebat care a fost poziţia FMI legată de această majorare a contribuţiilor, secretarul de stat a răspuns: "Nu s-au opus, chiar au apreciat, considerând că este justificată".Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.