Șeful SRI, semnal major de alarmă pentru oamenii politici

Publicat in Politica 28 Iulie 2014 1105 ori
Google+ WhatsApp
Șeful SRI, semnal major de alarmă pentru oamenii politici
Șeful SRI, semnal major de alarmă pentru oamenii politici

Directorul SRI, George Maior, atrage atenția că politizarea excesivă a instituțiilor ”este o vulnerabilitate majoră a statului român”. Maior le atrage atenția politicienilor că există o anumită tendință, deja conturată a societății, iar la un moment dat politicienii vor fi sancționați. 

 

 

 

”Ca observator, pot spune că actuala clasă politică, prin munca ei, totuşi, a susţinut integrarea României în NATO şi UE.  Cred că o tară a actualei clase politice e aceea de a se reproduce prea mult pentru sine – partid înainte de stat. Obiectivul final al clasei politice ar trebui să fie conducerea înainte a societăţii şi nu partidul să fie obiectiv final. Sunt şi lideri care gândesc aşa, dar prea puţini. Majoritatea sunt preocupaţi de propria imagine, perpetuare în politică, fără să aibă un bilanţ în care să spună: da, am produs acea lege care ne-a dus mai departe, am luat decizia guvernamentală care să creeze prosperitate… Prea puţini” a declarat Geroge Maior, la Adevărul Live.

 

”E un element de mare vulnerabilitate pentru noi, revin la politicianul care pune partidul înainte de stat. Puţini politicieni încearcă să se profesionalizeze într-un anumit domeniu, pe care trebuie să-l stăpânească. De aici pornesc lucruri negative. Prin elementul politruc distrugem o resursă strategică a statului. Când se va învăţa acest lucru, inclusiv prin sancţiunea votului, poate lucrurile vor sta mai bine. Nu există stat democratic modern unde se negociază funcţiile de cea mai mare expertiză, în sens politic. Mai grav, în domeniul securităţii naţionale se aşază oameni pe criterii politice. A existat problema asta la MAI (….) Electoratul îi va sancţiona până la urmă”, a mai spus Maior.

 

Directorul SRI susține că există anumite tensiuni între Serviciu și Guvern. ”Noi trimitem rapoarte pe anumite probleme specifice la ministere, dar oamenii politici ezită să folosească informația pentru că uneori poate compromite respectivul proiect. Eu, ca director al Serviciului, cunosc că există anumite frustrări ale agenților noștri și nu de puține ori pun mâna pe telefon pentru a vorbi direct cu ministrul. De multe ori, din astfel de dezbateri, se ajunge la o înțelegere constructivă”, a mai spus Maior.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.