Omul lui Udrea, trimis in judecata. Deputatul Florin Popescu, cercetat pentru conflict de interese si fals in declaratii

Publicat in Politica 19 Iunie 2014 896 ori
Google+ WhatsApp
Omul lui Udrea, trimis in judecata. Deputatul Florin Popescu, cercetat pentru conflict de interese si fals in declaratii
Omul lui Udrea, trimis in judecata. Deputatul Florin Popescu, cercetat pentru conflict de interese si fals in declaratii

Deputatul Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese (8 acte materiale) şi fals în declaraţii (8 acte materiale). 

 

 


În perioada august 2008 - noiembrie 2010, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu a semnat 7 acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între consiliu şi societatea comercială Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele său, a deţinut calitatea de acţionar până la data de 14 iulie 2008, precum şi un contract de lucrări, încheiat cu aceeaşi societate comercială, realizând, în mod indirect, un folos material, atât pentru sine, cât şi pentru rudele sale, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

 

Procurorii susţin că Florin Popescu a asigurat disponibil bănesc pentru SC Procor SA, necesar, între altele, pentru achitarea drepturilor salariale pentru tatăl său (perioada august 2008 - iunie 2009), în sumă de 10.383 lei şi, respectiv, pentru fratele său (perioada august 2008 - mai 2010), în sumă de 3.537 lei.

 

Totodată, Florin Popescu a asigurat achitarea chiriei datorate societăţii comerciale Bianca Trading SA (la care familia deputatului era acţionar majoritar), în sumă de 44.859 lei/lună şi, pe de altă parte, a asigurat solvabilitatea SC Procor SA în vederea achitării creditului contractat de această societate de la o bancă şi garantat de Bianca Trading SA, între altele, cu un bilet la ordin emis de companie şi avalizat de tatăl său.

 

De asemenea, în perioada în care a îndeplinit funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa, Florin Popescu a participat la Adunările Generale ale Acţionarilor a trei dintre societăţile comerciale la care avea calitatea de acţionar, în cadrul cărora s-au luat hotărâri cu privire la o altă societate comercială cu care primele trei societăţi derulau relaţii comerciale.

 

Procurorii îl mai acuză pe Florin Popescu că a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere, în calitate de preşedinte al CJ Dâmboviţa, din datele de 25.06.2008, 15.07.2008, 10.06.2009, 21.10.2010, 25.05.2011, iar, în calitate de deputat, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din 12.06.2007, 12.06.2008 şi 07.07.2008.

 

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate.

 

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

 

Florin Popescu mai este cercetat într-un dosar de luare de mită. El este cunoscut pentru puii luaţi mită în campania electorală. 

 

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

 

DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.