Oamenii lui Tăriceanu invitaţi să plece din PNL înainte de Congres

Publicat in Politica 16 Iunie 2014 1681 ori
Google+ WhatsApp
Oamenii lui Tăriceanu invitaţi să plece din PNL înainte de Congres
Oamenii lui Tăriceanu invitaţi să plece din PNL înainte de Congres

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, duminică, după şedinţa Delegaţiei Permanente a organizaţiei judeţene, că cei care au simpatii pentru Călin Popescu Tăriceanu sau faţă de un alt partid să demisioneze înainte de Congresul PNL.

 

 

 


Băişanu a spus, într-o conferinţă de presă, că de cinci ani, de când este preşedinte al PNL Suceava, nu a fost nimeni exclus din partid.
“Am cerut celor care îl iubesc poate pe Tăriceanu, care iubesc poate PSD, UNPR , PC sau alte partide să aibă demnitatea să plece din partid înainte de Congres. La Congres trebuie să se prezinte liberali care să voteze liberali. Nu se supără nimeni pe nimeni dacă o vor face”, a afirmat Băişanu.

 

Liderul PNL Suceava a precizat că a fost discutată, între altele, poziţia deputatului PNL de Suceava Constantin Galan, care a fost prezent la o întâlnire a grupului de susţinere a liberalismului iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, dar că acesta le-a spus membrilor organizaţiei că nu a semnat nimic şi nu a făcut nimic.

 

Băişanu a mai spus că i-a pus în vedere deputatului sucevean să analizeze şi să hotărască alături de cine va continua activitatea politică.

 

El a arătat că deputatul Constantin Galan are un proiect personal, cel de a candida în 2016 la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, dar că, în condiţiile în care se va realiza noul partid format din PNL şi PDL, este probabil ca actualul primar PDL Aurel Olărean să fie candidatul noii formaţiuni.

 

Preşedintele PNL Suceava a adăugat că şi la Primăria Suceava sunt trei potenţiali candidaţi ai noului partid – actualul primar Ion Lungu, liderul organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan şi el.

 

“E foarte posibil ca un proiect personal să nu se potrivească cu proiectul personal al celuilalt şi să fii nemulţumit, dar asta nu înseamnă să renunţi la ideea de bază de a uni dreapta doar pentru că proiectul tău personal riscă să nu mai aibă viitor”, a spus Băişanu.

 

Constanti Galan declara, joi, corespondentului MEDIAFAX că a avut o întâlnire la Bucureşti cu aproximativ 40 de “colegi parlamentari” privind păstrarea identităţii liberalismului. El a spus că există o listă de susţinere a acestui demers, fără însă ca aceştia să fi semnat vreun document sau să înfiinţeze un alt partid.

 

Deputatul liberal susţinea că şi sute de primari, consilieri judeţeni şi locali liberali sunt alături de acest grup, dar că aceştia nu se înscriu pe lista de susţinere pentru a nu risca să-şi piardă mandatele dacă ar fi sancţionaţi de conducerea PNL.

 

“Nu vrem să facem rău partidului. Dorim doar păstrarea identităţii liberale”, spunea Galan.

 

El mai afirma că acest grup îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru că acesta este liberal, deşi nu mai este membru PNL “că aşa au vrut unii”.

 

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, joi, Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, din care vor face parte şi parlamentari PNL.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.