Daniel Savu: Johannis, 6-7 case şi un trecut jenant

Publicat in Politica 11 Iunie 2014 3873 ori
Google+ WhatsApp
Daniel Savu: Johannis, 6-7 case şi un trecut jenant
Daniel Savu: Johannis, 6-7 case şi un trecut jenant

Ce poate să fie mai jenant decât să descoperim acum, după aproape 5 luni de la ruperea USL din cauza ministeriabilului Johannis, că asupra primarului liberal, a demnului, intangibilului şi “neamţului” de Klaus Johannis (cu tot ce presupune asta pentru mentalitatea românească) planează în realitate o serie întreagă de suspiciuni, semne de întrebare, situaţii neclare, acuzaţii ale cetăţenilor din Sibiu, decizii ale instanţelor de judecată care îl incriminează şi pentru care nu am auzit niciodată niciun fel de justificări.

 

 

 

În spatele imaginii fabricate cu “salvatorul” şi “corectul”, descoperim de fapt primarul unui oraş mai mic ca Ploieştiul, fost profesor de fizică, foarte atent şi preocupat în a spori cu orice preţ veniturile familiei, culmea, urmând un traseu similar cu Traian Băsescu, prin interesul deosebit pentru achiziţia de case.

 

Sper din tot sufletul ca la sfârşitul acestui an să scăpăm de acest profil de preşedinte care nu mai ştie ce să facă astfel încât să devină ….mai bogat. Pentru că, ce poate fi mai jenant decât să încerci să convingi opinia publică – la fel ca şi Traian Băsescu – cum ţi-ai construit averea cinstit, din salarii şi meditaţii, prin muncă şi solidaritate cu familia, pentru ca la prima candidatură pentru o funcţie importantă în stat să iasă la lumină o succesiune de fapte din trecut care demonstrează nici mai mult nici mai puţin că vorbim despre un candidat la prezidenţiale care are probleme cu legea.

 

Ce poate fi mai jenant decât să te crezi atât de predestinat, încât să nu consideri că este necesar să mai dai vreo explicaţie nici opiniei publice, nici chiar colegilor de partid, să nu vorbeşti despre deciziile instanţelor care te vizează direct, ajungând în situaţia penibilă prin care putem să înţelegem, dintr-o decizie a instanţei, cum într-o tranzacţie imobiliară “bunacredinţă a domnului Johannis poate fi invocată prin faptul că a fost păcălit de soacră şi soţie”…. Şi dezvăluirile sunt abia la început !

 

Extrem de interesante pentru conturarea unei imagini corecte a prezidenţiabilului Johannis sunt semnalele venite de la opinia publică, cetăţenii sau jurnaliştii din Sibiu. Seamănă cu o descătuşare. Dacă de atâţia ani ei spun că tot trag semnale de alarmă, nu se sesizează nimeni şi de-abia acum au sentimentul că vorbesc la uşi deschise, înseamnă că poveştile despre popularitatea şi încrederea de care se bucură actualul lider liberal sunt într-adevăr numai legende. Rămâne să ne convingem în interesul cui….

 

Daniel Savu blog

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.