SURSE – Adevarata miză a negocierilor din PNL

Publicat in Politica 10 Iunie 2014 1880 ori
Google+ WhatsApp
SURSE – Adevarata miză a negocierilor din PNL
SURSE – Adevarata miză a negocierilor din PNL

Liderii din teritoriu ai PNL au avut, în ultimele zile, o serie de întâlniri neoficiale. Întâlnirile s-au ținut între liderii din diferite zone ale țării, iar surpriza a fost reprezentată de absența lui președintelui interimar, Klaus Iohannis, de la toate aceste negocieri.

 

 

Surse din PNL ne-au explicat că prezența lui Iohannis la aceste întâlniri nici nu a fost solicitată și nici dorită. Liderii PNL din teritoriu duc un război subteran care îi privește doar pe ei, pentru că miza cea mare este reprezentată de funcțiile de vicepreședinți, care vor fi aleși la Congresul din 28-29 iunie. 

 

Întâlnirile liberalilor din ultimele zile au, în mare, următoarele puncte deja negociate:

 

1. Orban iese din joc și nu va fi secretar general, așa cum își dorea. Tabăra pro-Iohannis, reprezentată de liberalii din Ardeal îl vor susține pentru poziția număru 2 din partid pe Teodor Atanasiu. Surpriza vine din partea liberalilor din sudul țării, care îl vor mazilit pe Ludovic Orban și vor susține tot pe Atanasiu. 

 

Liberalii din Oltenia și Muntenia sunt încă atașați de Crin Antonescu și consideră că Orban l-a trădat la scenă deschisă, iar acesta este un motiv sufiecient de bun pentru a nu-l unge ca numărul 2 în partid. Liberalii din această zonă țin încă o legătură strânsă cu fostul președinte și sunt dintre cei care l-ar vedea oricând reînscăunat pe Crin.

 

2. La toate întâlnirile liberalilor s-a căzut de acord că acum va fi întronizat Klaus Iohannis, dar domnia acestuia va fi scurtă. Fie că va câștiga și va merge la Cotroceni, fie că va pierde și va fi mazilit de partid, Iohannis nu are o viață prea lungă la conducerea PNL.

 

3. Funcțiile de vicepreședinți vor fi stabilite la acest Congres și nu la cel care va urma prezidențialelor. Toate grupările de liberali încearcă să își impună proprii vicepreședinți la Congresul din 28-29 iunie, urmând ca la Congresul post-prezidențiale să se dea doar bătălia pentru viitorul președinte al partidului.

 

4. Odată dispărută din schemă funcția de prim-vicepreședinte, numărul 2 în partid va fi secretarul general. Liberalii au căzut de acord că această funcție va fi una obținută prin numire și nu prin alegere la Congres. Dacă ar fi ales, secretarul general ar avea un mare avantaj pentru a ocupa funcția de președinte în viitor.

 

5. În PNL se vor schimba garniturile de vicepreședinți naționali. În partid se vor plăti polițele din timpul mandatului lui Crin, iar oameni care acum sunt vicepreședinți unși prin voința lui Antonescu vor fi maziliți. Principalii vizați sunt cei din sudul țării, unde există deja câteva nume pe lista neagră (vezi Mihai Voicu).

 

Toate aceste concluzii și puncte îi vor fi aduse la cunoștință de liberali și lui Klaus Iohannis, la întâlnirea care va avea loc, miercuri, de la ora 13.00. Este o întâlnire convocată de Iohannis, doar cu președinții de filiale ai PNL.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.