Cum funcționa CARACATIŢA din jurul lui Horea Uioreanu

Publicat in Politica 09 Iunie 2014 1440 ori
Google+ WhatsApp
Cum funcționa CARACATIŢA din jurul lui Horea Uioreanu
Cum funcționa CARACATIŢA din jurul lui Horea Uioreanu
Horea Uioreanu era avertizat că este filat chiar de către mama subofiţerului SRI, Anca Albu.
 
 
 
 
 
Potrivit unor surse judiciare citate de Evenimentul Zilei, în alte situaţii, Uioreanu primea informaţiile de la fostul subprefect de Cluj, care ar fi avut o relaţie amoroasă cu agenta de la Serviciul de Informaţii.
 
 
Omul de legătură dintre agenta Anca Albu şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean ar fi fost chiar mama subofiţerului, informează aceeași sursă.
 
 
Potrivit evz, femeia îl cunoştea atât pe Horea Uioreanu cât şi pe mama acestuia. Informaţiile ajungeau la Uioreanu prin simple vizite efectuate la biroul său. Aceleaşi surse au precizat totodată că atunci când preşedintele CJ Cluj nu era la birou, aceleaşi informaţii erau redate şefului de cabinet al acestuia Răzvan Pop.
 
 
De altfel, în faţa anchetatorilor, Pop ar fi declarat că el ştia despre această relaţie de prietenie şi că agenta SRI i-a transmis informaţii, lui sau lui Uioreanu, şi în anii trecuţi, cu privire la unele acţiuni ale Serviciului Secret.
 
 
O altă punte prin care Horea Uioreanu ar fi primit informaţii era şi fostul subprefect Mihnea Iouraş, despre care se zvoneşte că ar fi avut relaţii intime cu agenta SRI. Despre mama presupusei iubite, Iouraş spune:
 
 
„A venit de câteva ori la mine la birou deoarece nu l-a găsit pe Horea Uioreanu şi mi-a spus mie că preşedintele CJ Cluj ar fi urmărit. Nu înţeleg de îmi spunea mie toate aceste chestiuni, deoarece eu nu le-am transmis mai departe”, a declarat în replică fostul subprefect clujean.
 
 
Vineri seara, DNA a emis un comunicat de presă, în care se arată că procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, beneficiind de sprijinul de specialitate al structurii de protecție internă din cadrul Serviciului Român de Informații, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:
 
 
- ALBU ANCA-ELENA, fost subofițer în cadrul Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Cluj, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată;
 
- UIOREANU HOREA DORIN, președinte al Consiliului Județean Cluj, la data faptelor, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată;
 
- IUORAȘ MIHNEA-REMUS, subprefect al județului CLUJ, la data faptelor pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată;
 
- BĂLAJ SILVIA, (mama inculpatei ALBU ANCA-ELENA) pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată;
 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.