MRU: E greu să stai la masă şi cu Ali Baba, şi cu trupa lui de 40 de hoţi. Victoria PSD la toamnă, asigurată

Publicat in Politica 09 Iunie 2014 911 ori
Google+ WhatsApp
MRU: E greu să stai la masă şi cu Ali Baba, şi cu trupa lui de 40 de hoţi. Victoria PSD la toamnă, asigurată
MRU: E greu să stai la masă şi cu Ali Baba, şi cu trupa lui de 40 de hoţi. Victoria PSD la toamnă, asigurată

Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele partidului Forţa Civică (FC), susţine că fragmentarea dreptei politice româneşti s-a petrecut, pentru că partidele care vorbeau de unitate nu fac nimic în acest sens, astfel încât victoria PSD de la alegerile din toamnă va fi asigurată.

 

 

 

"Subestimând PSD-ul şi pe Victor Ponta, este prima mare greşeală pe care o fac partidele de dreapta. Începem să înţelegem că există atmosferă în partide de a avea candidaţi la Preşedinţie şi apoi un viitor preşedinte al României persoane slabe şi şantajabile, persoane care pot să ajungă în fruntea ţării fără să exprime vreo garanţie pentru ceea ce înseamnă parcursul nostru european şi democratic. Acesta este efectul ultimilor ani politici în România. Partidele au învăţat o lecţie, şi anume că ele trebuie să controleze preşedintele României, în orice fel, oricum şi sindicalizându-se în umbră, asociindu-se stânga-dreapta, acelaşi lucru. Şi este greu să stai la masă şi cu Ali Baba, şi cu trupa lui de 40 de hoţi, absolvindu-i de tot ce au reuşit să facă între timp", a afirmat Ungureanu într-o conferinţă de presă, după şedinţa Colegiului Director care a avut loc la Predeal, informează Agerpres.

 

El a reiterat faptul că formaţiunea sa este deschisă discuţiilor cu alte partide, însă 'nu lustruieşte clanţa niciunui partid'. Cât priveşte disponibilitatea de dialog, spune Ungureanu, acum se va alege cine vrea eşecul anului 2014 şi cine vrea câştigul în anul 2014.

 

'Eu sper ca această concluzie parţială să nu se susţină, şi anume că partidele de la stânga la dreapta, mai puţin Forţa Civică, încep să se intereseze de un prezidenţiabil care să fie uşor de manipulat, şters, scos din peisajul politic al ţării şi izolat la Cotroceni. Toate partidele, mai puţin Forţa Civică, au învăţat ceva din ultimii ani, că ele trebuie să controleze preşedintele. În situaţia aceasta, România o apucă pe drumul greşit', a ţinut să adauge Mihai-Răzvan Ungureanu.

 

În opinia preşedintelui FC, ceea ce contează acum este matricea prezidenţiabilului, ceea ce se vrea în fruntea unei naţiuni şi modul în care acel prezidenţiabil îşi va putea asuma un proiect pentru România.

Mihai-Răzvan Ungureanu a participat duminică, la Predeal, la şedinţa Colegiului Director al formaţiunii politice, alături de şefii de organizaţii.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.