Cina baga zanzania in PNL? Tăriceanu, invitat sa se inscrie in PNL Ploiesti

Publicat in Politica 02 Iunie 2014 Actualizat: 02 Iunie 2014 1356 ori
Google+ WhatsApp
Cina baga zanzania in PNL? Tăriceanu, invitat sa se inscrie in PNL Ploiesti
Cina baga zanzania in PNL? Tăriceanu, invitat sa se inscrie in PNL Ploiesti

 

Vicepreşedintele PNL Prahova, Iulian Teodorescu, l-a invitat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să se înscrie în organizaţia municipală Ploieşti a liberalilor pentru ca fostul premier să devină iarăşi membru cu acte în regulă al partidului, informează România TV.

 
 
 

Invitaţia adresată lui Călin Popescu Tăriceanu survine în contextul în care opoziţia liberalilor prahoveni la fuziunea cu PDL este serioasă, 6 dintre 7 parlamentari liberali din judeţ dorind ca fuziunea să nu aibă loc.

 

Într-un nou gest de sfidare a conducerii centrale, Iulian Teodorescu l-a chemat pe Tăriceanu să reintre în partid astfel încât fostul premier să devină liberal cu carnet de membru de partid în perioada premergătoare Congresului de la sfârşitul lunii iunie.

 

"Liberalii ploieşteni înţeleg să-l invite pe domnul Tăriceanu să facă parte din cei care sunt înscrişi în PNL. Ploieşti. L-am invitat nu datorită caracterului mesianic al domnului Tăriceanu, ci pentru valoarea domniei sale", a spus Iulian Teodorescu. Acesta a precizat că a vorbit personal cu preşedintele Senatului, acesta spunându-i că se va gândi la oferta primită.

 

Graţiela Gavrilescu, deputat PNL de Prahova, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este împotriva "oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid", ea arătând că PNL nu trebuie să îşi piardă identitatea. Împotriva fuziunii PNL-PDL s-au mai pronunţat şi alţi parlamentari ai filialei liberale.

 

"Această iniţiativă este pentru că noi, ca liberali, suntem împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid, orice fel de comasare astfel încât PNL să nu îşi piardă identitatea celor 139 de ani. Nu putem să fim de acord cum un partid istoric ar putea efectiv să se disoluţioneze într-o astfel de fuziune sau absorbţie şi nu credem că este momentul ca după sute de ani să putem să dizolvăm PNL. Vom lupta pentru ca PNL să îşi ducă în continuare idealul şi doctrina. Cred că marea majoritate a membrilor PNL sunt de acord cu acest lucru", a afirmat Graţiela Gravrilescu, potrivit Agerpres, în conferinţa de presă la care au participat alţi cinci parlamentari liberali ai organizaţiei Prahova.

 

Deputatul PNL Nicolae Alexandri a spus că, în cadrul negocierilor cu PDL, nu a fost respectat mandatul dat de membrii Delegaţiei Permanente.

 

"După derularea negocierilor cu PDL, am sesizat că unul a fost mandatul Delegaţiei Permanenţe pe care noi l-am dat (...) şi una s-a întâmplat ulterior, când o comisie de negociere în care noi credeam că reprezentatul nostru, domnul Mircea Roşca, preşedintele nostru, care face parte din această comisie de negociere, va purta negocieri în sensul celor discutate cu noi şi în niciun caz negocierile nu s-au purtat în sensul celor discutate cu noi. Nu este posibil când mandatul Delegaţiei Permanente vorbeşte despre negocieri, discuţii, să ieşi şi să spui că se va face o fuziune, că nu e obligatoriu să se păstreze denumirea partidului. Noi nu am dat un astfel de mandat", a afirmat Nicolae Alexandri.

 

Senatorul Ion Luchian a spus că această iniţiativă a parlamentarilor liberali de Prahova este "un semnal de alarmă" pentru că PNL nu poate să dispară ca siglă şi ca denumire.

 

"Astăzi suntem în situaţia când în interesul României pe partea dreaptă ar trebui să se coalizeze forţele de dreapta în care partidele să îşi păstreze identitatea. Asta vrem să solicităm noi. (...) PNL trebuie să rămână cu această siglă, cu această denumire, pentru că numai aşa ne putem păstra nucleul nostru de alegători, de simpatizanţi. (...) Rugăm conducerea partidului să ţină cont de ceea ce noi am solicitat astăzi. Nu este o luare de poziţie împotriva conducerii partidului", a afirmat Ion Luchian.

 

Potrivit vicepreşedintelui PNL Prahova, Iulian Teodorescu, vor fi formulate şi modificări ale statutului partidului, în condiţiile în care actualul statut nu conţine "cele mai importante principii liberale".

 

"Pregătim să solicităm o serie de modificări ale statutului actual în sensul reîntoarcerii la ceea ce a însemnat statutul PNL din anii '90. (...) Am să solicit să ne reîntoarcem şi la prezentarea celor mai importante principii liberale, pentru că acestea lipsesc din statutul adoptat în 2009 şi spun despre competiţie, toleranţă şi despre pregătirea profesională a celor care trebuie să ocupe anumite funcţii în administraţia centrală, locală şi chiar în conducerea partidului. Au fost nişte principii care nu numai că nu mai apar în statutul partidului, dar au fost grav încălcate în ultima perioadă de timp", a spus Iulian Teodorescu. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.