Adrian Năstase nu primeşte o pedeapsă suplimentară. Rămâne cu 4 ani de închisoare

Publicat in Politica 08 Mai 2014 1408 ori
Google+ WhatsApp
Adrian Năstase nu primeşte o pedeapsă suplimentară. Rămâne cu 4 ani de închisoare
Adrian Năstase nu primeşte o pedeapsă suplimentară. Rămâne cu 4 ani de închisoare

Instanţa a decis să contopească pedepsele primite de către Adrian Năstase, fără a aplica şi o pedeapsă suplimentară de un an, aşa cum au cerut procurorii.

 

 

 


Mai mult, instanţa a decis ca perioada de un şi o lună pe care Năstase a petrecut-o deja în închisoare să se scadă din cei patru ani.

 

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 

Un procuror al DNA a cerut pe 28 aprilie la Tribunalul Bucureşti ca la pedeapsa lui Adrian Năstase, de patru ani de închisoare, să se adauge un spor de un an, iar acesta să execute cinci ani de închisoare.

 

Solicitarea a avut loc în timpul procesului în care fostul premier Adrian Năstase a cerut judecătorilor contopirea pedepselor primite în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul Calităţii'.

 

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii', din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat. Prin contopirea celor două pedepse şi dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiţionată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.

 

În dosarul 'Zambaccian', Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul şef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

 

Năstase a depus o contestaţie în legătură cu tergiversarea motivării în dosarul Zambaccian

 

În dosarul 'Trofeul calităţii', Adrian Năstase a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat 'Trofeul calităţii în construcţii' cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, la care urma să participe. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.