PROCURORI suspendaţi din funcţie pentru folosirea de "expresii neadecvate" si executarea cu rea-credinta a profesiei

Publicat in Politica 22 Aprilie 2014 2484 ori
Google+ WhatsApp
PROCURORI suspendaţi din funcţie pentru folosirea de "expresii neadecvate" si executarea cu rea-credinta a profesiei
PROCURORI suspendaţi din funcţie pentru folosirea de "expresii neadecvate" si executarea cu rea-credinta a profesiei

Procurorii Mihai Vlad Budăi şi Olteanu Daniela, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz, au fost suspendaţi din funcţie de CSM pentru că au săvârşit mai multe abateri disciplinare, între acestea numărându-se şi folosirea unor "expresii neadecvate" sau executarea cu rea-credinţă a profesiei.

 

 

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au precizat, pentru MEDIFAX, că cei doi procurori, care sunt căsătoriţi, au fost suspendaţi de Secţia pentru procurori în materie disciplinară, până la soluţionarea unei acţiuni disciplinare aflată pe rolul IJ.

 

"În cadrul acestei acţiuni se fac verificări cu privire la mai multe abateri pe care le-au săvârşit cei doi. Este vorba despre nerespectarea interdicţiei de a se abţine, fiind un caz de incompatibilitate, nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor, utilizarea unor expresii neadecvate, exercitarea cu rea-credinţă a profesiei, dar şi despre atitudinile nedemne avute în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi", au precizat oficiali din IJ.

 

Astfel, cei doi procurori vor fi suspendaţi din funcţie până când inspectorii IJ vor finaliza redactarea raportului în cazul lor.

 

Aceasta nu este prima suspendare a lui Mihai Vlad Budăi. Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz a fost suspendat din funcţie de CSM pe o perioadă de trei luni, în luna ianuarie, după ce şi-a exercitat atribuţiile cu rea-credinţă, semnând corespondenţa în numele instituţiei la care lucrează, deşi nu era abilitat în acest sens.

 

"Procurorul a fost sancţionat pentru două săvârşirea a două abateri disciplinare. Una dintre ele este prevăzută de articolul 99 litera m), iar cealaltă de articolul 99 litera t). Practic, în cursul cercetării penale, el a infirmat mai multe acte primite de la prim-procuror şi a semnat corespondenţa în numele instituţiei, deşi nu era abilitat în acest sens", declarau, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Astfel, în şedinţa din 8 ianuarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Budăi.

 

El a fost sancţionat pentru "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente" şi pentru "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă".Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office