Ce spune ministrul Oprea despre prahoveanul gasit mort in albia raului Bucovel

Publicat in Politica 21 Aprilie 2014 3776 ori
Google+ WhatsApp
Ce spune ministrul Oprea despre prahoveanul gasit mort in albia raului Bucovel
Ce spune ministrul Oprea despre prahoveanul gasit mort in albia raului Bucovel

Ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunţat luni că numărul persoanelor decedate încercând să traverseze cursuri de apă fără a ţine cont de avertizările autorităţilor a ajuns la patru. Totodată, vicepremierul a precizat că mai sunt încă 35 de localităţi inundate.

 
 

"Este regretabil că au fost vieţi pierdute ca urmare a unor acţiuni voluntare, uneori inconştiente, ale unor persoane care au ignorat atât riscurile la care se expun, cât şi avertizările autorităţilor sau ale localnicilor. Dintre persoanele declarate iniţial ca dispărute, în urma mobilizării pentru căutarea acestora au fost găsite, din păcate, decedate patru persoane", a afirmat Oprea la şedinţa Centrului de Comandă de la sediul MAI, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

 


Totodată, Oprea a anunţat că "numărul localităţilor afectate de inundaţii s-a redus, ajungând la 35 de la 86, inclusiv pe fondul îmbunătăţirii condiţiilor meteo, dar şi al acţiunilor de intervenţie din această dimineaţă a pompierilor, politiştilor, jandarmilor şi poliţiştilor de frontieră".

 

Potrivit vicepremierului, MAI acţionează în judeţele afectate de inundaţii cu peste 1.500 de angajaţi, "misiunea principală fiind aceea de a sprijini populaţia (...) şi comunităţile pentru revenirea la normal a situaţiei".

 

"Numărul intervenţiilor de căutare şi salvare a unor persoane aflate în situaţie de pericol a ajuns la 576, iar cele pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodarii a depăşit 730", a precizat Oprea.

 

"Vreau să îi asigur de un lucru: aşa cum nu am abandonat pe nimeni dintre cei aflaţi în nevoie în ultimele 48 de ore, aşa nu îi vom abandona nici pe cei care au fost evacuaţi, mutaţi din locuinţele lor. MAI, prin angajaţii săi, va fi în continuare alături de persoanele afectate până când pericolele vor trece iar oamenii se vor putea întoarce la gospodăriile lor", a precizat Gabriel Oprea.Informatii de background: Un bărbat a fost surprins de o viitură în comuna Bucov, județul Prahova. Tragicul eveniment s-a petrecut chiar în ziua de Paște.

 

Se pare că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, ar fi alunecat și ar fi căzut în pârâul Bucovel, care a ieşit din matcă.

 

Pompierii l-au găsit după mai multe ore de căutări, dar acesta nu se mai afla în viață.

 

Pe mal a fost găsit fiul bărbatului, de 5 ani, care a supraviețuit.

 

Din povestirile micuţului, se pare că bărbatul, care s-ar fi aflat in stare de ebrietate s-a aplecat spre albia pârâului si a alunecat. Trupul său a fost luat imediat de apele învolburate, iar pompierii l-au căutat în zadar mai bine de trei ore. Luni dimineaţă, când au reluat căutările, i-au găsit cadavrul la 300 de metri in aval faţă de locul în care s-a produs incidentul, informeaza phon.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office