Candidati europarlamentare 2014, ep. 1: Cine este Corina Cretu?

Publicat in Politica 01 Aprilie 2014 Actualizat: 01 Aprilie 2014 1982 ori
Google+ WhatsApp
Candidati europarlamentare 2014, ep. 1: Cine este Corina Cretu?
Candidati europarlamentare 2014, ep. 1: Cine este Corina Cretu?

Corina Cretu este membru PSD, europarlamentar si vicepresedinte al partidului.

 

 

Corina Cretu este bucuresteanca, are 46 de ani si a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice.

 

Între anii 1992-1996 și 2000 - 2004 a fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al Președintelui României, Ion Iliescu. Din anul 2004 este membru în Comisia pentru Politica Externă a Senatului României și membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.

 

Membra a Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Corina Cretu a condamnat in repetate randuri campaniile denigratoare la adresa romanilor, în contextul ridicării restricţiilor pe piaţa muncii din ţările UE.

 

Corina Creţu (PSD): Becali NU a făcut rău României în Parlamentul European, mai mult rău a făcut Monica Macovei

 

 

"Cred că domnul Becali nu a făcut rău României în Parlamentul European, mai mult rău a făcut Monica Macovei. El şi-a făcut treaba, a venit la Bruxelles, şi-a făcut treaba acolo. Domnul Becali e unde e, nu cred că mai e acum un subiect pentru Parlamentul European", a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, Corina Cretu.

 

Europarlamentarul a adăugat că echipa PSD din Parlamentul European deşi a fost una performantă, a trebuit să lupte cu colegii români de la alte partide.

 

"Cred că echipa noastră din Parlamentul European a fost una performantă în acest mandat. Pe parcursul celor cinci ani de mandat a trebuit să ne luptăm cu colegii noştri, ceea ce nu s-a mai întâmplat în alte state", a spus Creţu.

 

În aceeaşi conferinţă de presă, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a declarat că Monica Macovei a făcut rău României, având sprijinul popularilor europeni.

 

 

 

"Avem datoria să nu îi lăsăm pe oameni să uite ce au făcut câţiva colegi de la PDL împotriva României. Avem datoria să le amintim acest lucru şi să le explicăm de ce grupul socialist ar trebui să fie majoritar în Parlament pentru că susţinerea trebuie să vină de acolo. Ştiţi bine ce a făcut Monica Macovei la Bruxelles, cu sprijinul popularilor şi noi a trebuit să explicăm că lucrurile nu stau aşa. Ştiţi şi ce susţinere a avut Traian Basescu acolo. Aceşti cinci ani au fost pentru noi foarte dificili. Cam toată activitatea noastră ca grup compact a avut legatură cu acest subiect", a spus Daciana Sârbu.

 

 

 

Corina Creţu: „Nici Uniunea Europeană, nici NATO nu trebuie să toarne gaz peste foc. Ucraina trebuie ajutată economic”

 

Eurodeputatul Corina Creţu nu crede că eventualele sancţiuni economice împotriva Rusiei vor avea efectul scontat în criza ucraineană. Ea spune că Ucraina trebuie ajutată de Uniunea Europeană, în primul rând, economic.

 

Răspunsul european la criza din Crimeea trebuie să fie unul ferm, proporțional cu cele ce se întâmplă acolo. Orice răspuns care trece de rațional, care intră în zona emoțională, face mai mult rău decât bine. Cu atât mai mult cu cât situația este acum mult mai complicată decât în urmă cu o săptămână și mai bine. Manifestațiile din centrul Kievului au fost legitime, iar președintele Ianukovici trebuia să plece, fără discuție, mai ales după ce au murit oameni în acțiunile de reprimare a manifestațiilor.

 

Reamintesc că a existat un acord între putere și opoziție, care a dus la schimbări politice la Kiev şi pe care toate părțile trebuiau să-l respecte. Nu s-a întâmplat așa, dând astfel Rusiei un prilej să intervină în Crimeea, unde au baze militare, ca urmare a unui acord cu Ucraina.

 

Se evocă introducerea unor sancțiuni economice împotriva Rusiei, însă nu știu care va fi finalitatea acestora. Spre exemplu, Germania exportă în Rusia în valoare de 115 miliarde de euro anual. Trecem printr-o perioadă economică încă delicată,iar o scădere a exporturilor se simte. Iar investițiile străine în Rusia au fost în 2013 de circa 70 de miliarde de euro, capitalul occidental fiind foarte prezent în economia rusă.

 

 

Nu doar România, ci nicio altă țară membră UE sau NATO, nu trebuie să toarne gaz peste foc, sau să acționeze pe cont propriu, urmărind promovarea unor interese particulare. UE trebuie să-și elaboreze, prin acordul și contribuția celor 28, o poziție comună, iar țările membre s-o respecte fără alte condiții. Altfel, riscăm ca eforturile UE să rămână fărăconsistență. Contribuția noastră specifică în această strategie europeană ar trebui să se concentreze pe stabilizarea situației din Republica Moldova, pentru că lucrurile în această criză au ecouri și implicații mai largi. O Moldovă care va reuși, dat fiind faptul că urmează un drum european, va fi un exemplu de urmat probabil şi pentru Ucraina. Iar o Moldovă care rezolvă mulțumitor criza transnistreană poate fi un exemplu pentru rezolvarea crizei din Crimeea. Sunt convinsă că putem face asta împreună cu Bruxellesul și Chișinăul.

 

 

 

 

CORINA CRETU: "Daca pui un barbat sa aleaga intre doua femei, ramane cu aceea care inghite mai mult"

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.