Traian Băsescu NU-L GRAŢIAZĂ pe Gigi Becali

Publicat in Politica 28 Martie 2014 495 ori
Google+ WhatsApp
Traian Băsescu NU-L GRAŢIAZĂ pe Gigi Becali
Traian Băsescu NU-L GRAŢIAZĂ pe Gigi Becali

GIGI BECALI NU VA FI GRAŢIAT. Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-l graţieze pe Gigi Becali, ca urmare a analizării dosarului acestuia. Decizia şefului statului i-a fost transmisă şi finanţatorului Stelei.

 
 

"Președintele Traian Băsescu a decis, vineri, 28 martie, neacordarea grațierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a domniei sale. Decizia președintelui Traian Băsescu a fost transmisă solicitantului grațierii", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale. 

 

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit vineri, la Congresul Avocaţilor, despre campaniile din mass-media privind graţierea lui Gigi Becali sau Gică Popescu afirmând că acestea arată lipsa de cultură în ceea ce priveşte actul de justiţie.

 

Deşi nu a pomenit explicit numele lui Gică Popescu sau al lui Gigi BecaliTraian Băsescu a invocat cazul fostului preşedinte al clubului german Bayern München, Uli Höness, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, deşi a fost campion mondial şi european ca jucător în naţionala Germaniei şi apoi conducător al unui club ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni de 5 ori.

 

Nu este prima dată când preşedintele Traian Băsescu se referă la solicitările din spaţiul public privind graţierea lui Becali sau a lui Popescu. Pe 11 martie, Băsescu a declarat că i se pare că există o campanie puternică şi nejustificată pentru graţierea lui Gigi Becali, realizate de anumite televiziuni, pe care nu le-a nominalizat.

 

Băsescu a spus că nu a făcut nici o graţiere în al doilea mandat, dintr-un considerent simplu. Dacă în primul mandat avea semne de întrebare privind voinţa justiţiei de a funcţiona, în al doilea nu a mai avut astfel de motive. În plus, el a spus că respectă judecătorul şi decizia pe care a luat-o.

 

Alexandra Becali, mama lui Gigi Becali, a mers la începutul lunii martie, la Palatul Cotroceni, pentru a depune un memoriu la cererea de graţiere depusă de fiica latifundiarului din Pipera la începutul acestui an.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.