51% dintre prahoveni votaseră deja la ora 19.30

Publicat in Politica 22 Noiembrie 2009 Actualizat: 24 Noiembrie 2009 1232 ori
Google+ WhatsApp
51% dintre prahoveni votaseră deja la ora 19.30
51% dintre prahoveni votaseră deja la ora 19.30
Prezenţa la vot la ora 19.30:  49,97% pentru preşedinţie, mai mare în mediul. rural (53%)
În Prahova prezenţa la vot a fost de 51,61% (in mediul rural 51,7%). 
La ora 21 se încheie votarea. 
 
Nu se ştie încă nimic despre voturile de pe listele speciale, deşi după ora 21.00, veţi afla lucruri extrem de neplăcute pentru unul dintre partidele aflate în competiţie. Asta pentru că mai multe servicii speciale şi divizii ale poliţiei au conlucrat azi la organizarea mai multor flagranturi de vot multiplu şi mită electorală. Câteva sute de ploieşteni sunt vizaţi de pedepsele pentru încălcarea legislaţiei electorale.
 
De anul acesta, se pedepseşte cu ÎNCHISOARE împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani; atacul, prin orice mijloace, asupra localului secţiei de votare se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitãrii unor drepturi; oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinãrii alegãtorului sã voteze ori sã nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitãrii unor drepturi; votul de douã sau mai multe ori; ; utilizarea unei cãrţi de alegãtor sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.
 
Cu AMENZI se pedepseşte: distrugerea, deteriorarea, murdãrirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale permanente, a copiilor de pe acestea sau a tabelelor electorale; continuarea propagandei electorale dupã încheierea acesteia; sfãtuirea în ziua votãrii a alegãtorilor la sediul secţiilor de votare sã voteze sau sã nu voteze un anumit candidat.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.