Poliţia Prahova a documentat doar cinci incidente electorale

Publicat in Politica 22 Noiembrie 2009 Actualizat: 24 Noiembrie 2009 1145 ori
Google+ WhatsApp
Poliţia Prahova a documentat doar cinci incidente electorale
Poliţia Prahova a documentat doar cinci incidente electorale
Conform IJP Prahova, până la ora 17.00, în judeţul Prahova au fost sesizate cinci încălcări ale legii electorale, dintre care trei infracţiuni; totodată, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei. 
  • În comuna Lipăneşti, primarul localităţii a fost lovit de către o persoană. În cauză a fost depusă plângere, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.
  • La Bălţeşti, un cetăţean din localitate deranjat de faptul că un observator încerca să-l filmeze cu un telefon mobil, a încercat să-i smulgă acestuia aparatul. În urma intervenţiei, telefonul mobil a fost scăpat jos şi s-a spart. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.   
  • O membră a unei comisii de votare din cadrul unei secţii din Ploieşti a înmânat unei alegătoare două buletine de vot pentru alegerea preşedintelui şi alte două pentru referendum. Alegătoarea a intrat în cabina de vot, a ieşit şi a pus buletinele de vot pe o urnă în vederea împăturirii acestora şi introducerii în urna respectivă, însă un membru al comisiei a sesizat existenţa unui buletin de vot în plus. Cercetările sunt efectuate pentru încălcări ale prevederilor Legii 370/2004.
  • O ştampilă  a unei Secţii de votare din comuna Drajna a fost luată de către un alegător care şi-a exercitat dreptul de vot. Cercetările sunt desfăşurate de către poliţişti pentru depistarea persoanei în cauza şi recuperarea ştampilei.

Cetăţenii care au cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de natură contravenţională sau penală care pot aduce atingere bunei desfăşurări a procesului electoral, sunt rugaţi să apeleze de îndată numărul unic de urgenţă „112”.

 
 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.