GALERIE FOTO Traian Basescu si Nadia Comaneci, la inaugurarea fabricii Lufkin

Publicat in Politica 19 Iunie 2013 Actualizat: 19 Iunie 2013 1967 ori
Google+ WhatsApp

Asa cum ph-online.ro anuntase inca de ieri, presedintele Romaniei a participat miercuri, la inaugurarea fabricii de utilaj petrolier a grupului american Lufkin Industries. Constructia unității de producție din comuna Ariceştii-Rahtivani, judeţul Prahova, a demarat în octombrie 2010.

 

 

 

Prezenti la inaugurare alături de preşedintele Traian Băsescu şi de Nadia Comăneci, au mai fost si presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, senatorul USL Radu Oprea, subprefectul Rodica Paraschiv, Iulian Badescu, primarul din Aricestii Rahtivani, Alexandru Cristea, Jay Click, presedintele Lufkin si alti reprezentanti ai companiei.

 

"Chiar dacă azi vorbim de o investiţie americană de 140 de milioane de dolari, care generează producţie reprezentând un vârf tehnologic, nu cred că ceva poate fi de nota 10 pentru că cercetarea va face ca tot aici să se producă noua generaţie de produse petroliere. Spun asta pentru că de zece nu putea fi decât Nadia şi ea este irepetabilă", a adăugat Băsescu.

 

"Investiţia Lufkin în România este cea mai mare investiţie din istoria companiei", a afirmat Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, la inaugurarea fabricii Lufkin, de la Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova.

 

Totodată, preşedintele Băsescu a arătat că această investiţie americană, precum şi cele ale Ford de la Craiova şi Oracle de la Bucureşti, este şi rezultatul parteneriatului strategic încheiat în 2011 cu SUA, în care sunt prevăzute şi astfel de cooperări economice.

 

"Parteneriatul strategic cu SUA al României este mult mai amplu decât suntem noi dispuşi să îl înţelegem", a spus şeful statului, adăugând că şi alte state şi-ar dori o astfel de relaţie cu SUA, însă numai câteva chiar o au.

 

Preşedintele a mai arătat că, prin fabrica Lufkin de lângă Ploieşti, "România se reafirmă ca o ţară în care se produce înaltă tehnologie pentru industria petrolieră şi a gazelor”, tehnologie necesară având în vedere exploatările care vor fi realizate pe termen mediu în platforma de la Marea Neagră, la gazele de şist sau în puţurile abandonate care vor fi reactivate pentru extracţia integrală a resurselor.

 

Băsescu şi-a mai exprimat speranţa că şi în viitor Lufkin va investi pentru a produce la Ploieşti noua generaţie de tehnologie de extracţie petrolieră care va fi dezvoltată în anii următori.

 

Rrmariti mai jos galeria foto de la eveniment.

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. ana@ph-online.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.