“Hai România să trăim bine, într-o ţară a bunului simţ!”

Publicat in Politica 20 Noiembrie 2009 1419 ori
Google+ WhatsApp
“Hai România să trăim bine, într-o ţară a bunului simţ!”
“Hai România să trăim bine, într-o ţară a bunului simţ!”

“Geoana a fost un ministru de externe exemplar poate ar fi fost bun si ca prim-ministru. De Basescu m-am convins in 5 ani, ce se mai poate intampla? Sa demita parlamentul? Pe Oprescu l-au votat la primaria Bucuresti, consider ca trebuie sa termine ce-a inceput. Votez, aşadar, cu Crin Antonescu pentru ca este mai rafinat decat Oprescu, mai putin circar decat Basescu si mai diplomat decat Geoana.

CITEŞTE ANALIZA POLITICĂ FĂCUTĂ DE RADU SIMIONESCU

Ma deranjeaza oamenii si cei care comenteaza aproape zi de zi  pe site-uri si blog-uri contra clasei politice dar fara sa aduca vreodata argumente doar repetand ce au auzit tot de la ei. Nu sunt “de la partid”, nu m-a pus nimeni sa scriu pe forum si nici nu ma plateste cineva pentru asta, sunt doar eu, un simplu cetatean, “persoana fizica”. Nu vreau sa va rapesc timpul pretios dar vreau sa va arat ce cred eu ca ar trebui facut si care candidat mi se pare mai potrivit. In primul rand, consider esential mersul la vot, un lucru pe care l-am redobandit dupa 1989, si fata de alte state estice l-am castigat cu varsare de sange. De fiecare data ma duc la vot pentru o Romanie mai buna, mai prospera, o romanie unde adevaratele talente sa se regaseasca si sa nu mai plece printre straini. Nu pot afirma din pacate ca exista la ora actuala un partid care sa-si respecte promisiunile si programele electorale, fiind dezamagit datorita oamenilor pe care ii promoveaza, in fiecare activand securisti si «gainari» cu diverse dosare penale la activ, extraordinare probe atunci cand vine vorba de alegeri si de vot. DA, trebuie sa recunoastem frauda electorala, autobuzele, mititetii sau bonurile de masa fiind deja ceva comun la vremuri de alegeri. Singura modalitate de a putea combate aceste fapte, este de a merge cu totii la vot. Cu cat mergem mai multi cu atat sansele de frauda vor fi mai scazute. Si acum va voi prezenta persoana pe care eu o sa o votez aratandu-va de ce nu as vota cu ceilalti.

Geoana a fost un ministru de externe exemplar poate ar fi fost bun si ca prim-ministru dar soarta nu a vrut sa fie asa. N-ar fi un presedinte rau, dar problematic este ca odata instalat acolo, vine haita din partid cu facturierul ca l-au facut presedinte. Si atunci chitantele vor fi mari. Si din nou se vor schimba invatacei cu « profesorii » si uite asa va disparea si ultima speranta a unui viitor mai bun.

Cu Basescu m-am convins in 5 ani, ce se mai poate intampla? Sa demita parlamentul ? Sa numeasca un nou guvern Boc III ? Europa cat si romanii au obosit sa vada numai razboaie, vor solutii la problemele actuale iar atata timp cat el va continua sa nu fie echidistant acestea nu vor aparea prea curand.

Pe Oprescu l-au votat in iunie 2008, la primaria Bucuresti. Consider ca trebuie inainte de a candida la o alta functie sa termine ce-a inceput. Cu bune si cu rele, omul e bun acolo atata timp cat le strica jocurile «bordurasilor» si «tonomatilor».

Votez cu Crin Antonescu poate pentru ca este mai rafinat decat Oprescu, mai putin «circar» decat Basescu si mai diplomat decat Geoana. Are toate calitatiile pentru un viitor presedinte si probabil veti spune : «DA, dar este condus de Patriciu». Dinu Patriciu nu reprezinta «ciuma» Romaniei, ba din potriva, cine ar studia masurile propuse de el contra crizei economice si ar citi editorialele sale ar vedea ce om de valoare este. Poate ca Dinu Patriciu ca Prim Ministru ar reprezenta o solutie pentru o Romanie prospera. A se vedea cazurile Georgiei si de ce nu Singapore.

Diferenta intre Antonescu si restul candidatiilor este ca n-are de ce sa le multumeasca lui Orban, Olteanu sau Relu Fenechiu pentru simplul fapt ca si ei stiu ca nu din cauza lor si ca nu cu voturile lor (aproximativ 18%) a ajuns presedinte!

Asta e singura sansa sa avem un presedinte echidistant si calculat, care sa nu fie patat datorita trecutului de vreun partid sau de vreun business.

In final, Hai Romania sa traim bine, dar intr-o Romanie a bunului simt!

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro