Sorin Oprescu isi cheama contracandidatii la dezbateri

Publicat in Politica 18 Noiembrie 2009 880 ori
Google+ WhatsApp
Sorin Oprescu isi cheama contracandidatii la dezbateri
Sorin Oprescu isi cheama contracandidatii la dezbateri

Candidatul independent Sorin Oprescu a lansat ieri o noua invitatie contracandidatilor sai de a lasa teama deoparte si macar pe ultima suta de metri, sa participe la dezbateri. Sorin Oprescu a reamintit ca este deschis oricand si oricum sa se confrunte cu contracandidatii sai, insa nu in conditiile impuse de Traian Basescu si Mircea Geoana: “Am dorit si doresc dezbateri pe orice fel de teme cu oricine si oricand, dar intr-un cadru serios, neutru, cu moderatori jurnalisti sau experti. In conditiile in care e mai putin de o saptamana pana la alegeri, nu putem reduce tot mandatul prezidential la o singura tema. Consider ca moderatorii trebuie sa fie specialisti in mai multe domenii, echidistanti si impartiali.”

Sorin Oprescu a aratat insa ca atat Traian Basescu cat si Mircea Geoana sunt mai degraba interesati ca aceste dezbateri sa nu aiba loc, explicand si motivele pentru care acestia ezita sa participe la confruntari: ”In aceste zile, toata lumea vorbeste despre necesitatea dezbaterilor intre candidati. Asta dupa ce toata campania domnii Geoana si Basescu au fost ascunsi de staff-urile lor. Daca cei doi si-ar fi dorit o adevarata dezbatere asupra problemelor reale ale Romaniei si asupra situatiei in care se afla tara, toate aceste dezbateri ar fi trebuit sa aiba loc inca de la inceputul campaniei. Dar pana si in campanie, Mircea Geoana si Traian Basescu au aratat aroganta si lasitate. Sustinuti de grupurile lor de interese, au practicat un joc al manipularii si intoxicarii populatiei, cautand sa o orbeasca si sa ii abata atentia de la problemele fundamentale ale Romaniei. Adica: saracie, coruptie si proasta conducere a tarii. Desigur, dansii au motivele lor sa se ascunda. Vedem si zilele acestea. Pentru ca amandoi au probleme. Basescu cauta sa ascunda facutele si nefacutele din timpul mandatului ratat de 5 ani. Geoana, fals si demagog, cauta sa isi ascunda adevarata fata. Din ce in ce mai multa lume constientizeaza ca Geoana este o solutie imorala(…)Aflam tot felul de lucruri interesante despre candidatii la alegerile prezidentiale. Unul zice ca reprezinta PSD-ul, electoratul de stanga. Dar acesta este acuzat ca ia banii de campanie de la sustinatori si ii trimite la mama soacra pentru zile negre, stiind ca nu are nicio sansa sa castige…Un alt candidat spune ca este presedintele Romaniei dar este acuzat ca a facut sa dispara vreo 4 milioane de euro din presupusa recompensa pentru eliberarea jurnalistilor. Asta spune presa, cel putin(…)Materialele electorale ale candidatilor nu spun nimic despre moralitatea lor. Vad aceleasi promisiuni necredibile, sustinute de cifre, atat din partea lui Geoana cat si a lui Basescu.Amandoi etaleaza cunostinte economice deosebite. Ma intreb atunci de ce traiesc romanii asa de prost daca avem doi oameni care au fost la guvernare, avand atatea cunostinte in domeniul economic. Ce au facut ei doi in acest an? ”

Sorin Oprescu a mentionat si ca, este dispus sa participe la dezbateri care sa cuprinda teme cat mai variate in asa fel incat sa cuprinda toate problemele cu care se confrunta romanii in acest moment: „Temele trebuie să fie alese macar din primele 5-6 teme importante ale României de azi (…) Din punctul meu de vedere, toti candidatii ar trebui sa participe la dezbatere. Nu este nicio diluare de mesaj. Care mesaj? Fiecare spune ce doreste pentru Romania, oamenii vor analiza si vor vota (…) Nu poporul este de vina pentru pentru ceea ce se intampla acum in Romania ci cei care au condus prost Romania pana in acest moment(…) Spre exemplu, neindeplinirea atributiilor pe care le-a avut presedintele trebuie sa fie o tema in dezbateri!” a aratat Sorin Oprescu.

In final, Sorin Oprescu le-a reamintit romanilor ca au mai ramas doar 5 zile pana cand vor putea schimba actuala situatie a Romaniei: ”Eu cred că lumea ar trebui să se uite mai atent asupra caracterelor şi moralităţii celor pe care îi aleg. Când un candidat sacrifică un partid şi proprii votanţi pentru interese personale, iar altul calcă pe cadavre pentru a-şi menţine puterea, mă întreb cum mai pot cere astfel de oameni voturile românilor. Vorbim în aceste zile foarte mult despre reforma României. Eu aş dori să pun o întrebare românilor şi îi invit pe aceştia să se gândească foarte bine la un răspuns până în momentul în care vor pune ştampila în cabina de vot, unde vor fi cu propria conştiinţă: Poate un om fără moralitate să reformeze ceva, mai ales că vorbim de o ţară?”

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro