Mircea Geoană: “Boc şi Băsescu vor să mărească TVA”

Publicat in Politica 17 Noiembrie 2009 1480 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Geoană: “Boc şi Băsescu vor să mărească TVA”
Mircea Geoană: “Boc şi Băsescu vor să mărească TVA”

Candidatul Aliantei PSD+PC la presedintie Mircea Geoană i-a invitat, duminică, de la Focşani, pe toţi românii să strângă rândurile în jurul unui proiect care să unească tara, după cinci ani de scandal si dezbinare. El a spus că guvernul pe care îl va instala după 6 decembrie va avea ca prioritate lupta cu criza şi salvarea locurilor de muncă.

“În capitala Unirii vă cer să ne unim fortele în jurul unui proiect politic si să ducem tara în directia cea bună, după cinci ani de dezbinare, după cinci ani de scandal, după cinci ani de frică, după cinci ani de nenorocire care s-au abătut asupra acestei tări.  De aici din Vrancea vreau să plece în toată tara acest mesaj de schimbare si de sperantă”, a declarat Mircea Geoană.

În fata celor 15.000 de oameni prezenti la mitingul din Focsani, Mircea Geoană le-a cerut, din nou, presedintelui Băsescu si premierului Boc să trimită în Parlament bugetul pe anul viitor, pentru a putea începe discutiile economice care să ducă la relansarea economică si la salvarea locurilor de muncă. Liderul PSD i-a acuzat pe Traian Băsescu si Emil Boc că refuză să trimită proiectul de buget pentru că se tem că se va descoperi modul fraudulos în care au folosit banii publici după ce au scos PSD de la guvernare.

“Am cerut actualului presedinte si actualului premier în mod repetat să trimită în Parlament bugetul pe 2010, pentru că în acest moment avem nevoie de un punct de sprijin. Avem nevoie să începem de undeva discuţia despre pentru relansarea economic şi lupta împotriva crizei. Refuză domnul Băsescu şi domnul Boc. De ce refuză? Pentru că le este teamă ca poporul să vadă ce au făcut de când au rămas singuri la guvernare şi mai ales le este teamă să vadă poporul că nu au soluţii pentru lupta împotriva crizei”, a afirmat Mircea Geoană.

El a mai arătat că în acest moment, nici preşedintele în funcţie, nici premierul în exerciţiu nu au soluţii pentru ieşirea din criză, ba mai mult, vor să mărească TVA, ceea ce înceamnă o viaţă mai scumpă pentru toţi românii. Cu acestă ocazie, Mircea Geoană a susţinut că după ce va fi ales preşedinte, va instala la Palatul Victoria un guvern competent, care să ştie cum să se lupte cu criză şi a cărui prioritate va fi salvarea locurilor de muncă. “Vremea improvizaţiei trebuie să se termine în România”, a avertizat Mircea Geoană.

“Soluţiile lui Băsescu şi ale lui Boc sunt creşterea TVA-ului, ceea ce înseamnă medicamente mai scumpe, alimente mai scumpe, viaţă mai scumpă sau şi mai rău trimiterea în şomaj a 20% dintre bugetari. De aceea vă spun aici la Focşani, un loc unde s-a făcut istorie naţională, după 6 decembrie ca preşedinte al României, voi instala un govern adevărat, cu oameni pricepuţi, cu o majoritate în Parlament. Şi împreună ne luptăm cu criza, salvăm locuri de muncă, dăm pensii şi salarii, dăm subvenţii pentru agricultură şi ne apucăm serios de treabă”, a spus preşedintele PSD.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro