Vlad Oprea: “Nu sunt primarul-trădător, aşa cum scrie EVZ”

Publicat in Politica 14 Noiembrie 2009 1527 ori
Google+ WhatsApp
Vlad Oprea: “Nu sunt primarul-trădător, aşa cum scrie EVZ”
Vlad Oprea: “Nu sunt primarul-trădător, aşa cum scrie EVZ”

Comunicat de Presă: In data de 13 noiembrie 2009, in cotidianul Evenimentul Zilei a fost publicat articolul cu titlul “Boc face prima plata primarilor tradatori”, preluat si de postul de televiziune Antena 3, in care se  comenteaza alocarea unor sume de la bugetul de stat catre primariile din tara. Printre aceste primarii se enumera si Primaria Orasului Sinaia, unde primar este Vlad Oprea, membru al Partidului National Liberal, facandu-se aluzie ca motivul alocarii acestor fonduri este sustinerea candidatului PLD in alegerile prezidentiale. Deoarece constatam o metoda prin care se doreste destabilizarea pozitiei candidatului PNL in randul alegatorilor din Valea Prahovei, primarul Vlad Oprea sustine urmatoarea declaratie:

Vlad OPREA- presedinte PNL Sinaia :

“Am fost, sunt si voi fi mereu un liberal! Niciodata nu voi pune mai presus de votul celor care cred in PNL vreo formula financiara.  Deoarece Sinaia este unica, si aici nu ma refer doar la renumele ei ci si la faptul ca este singurul oras din Valea Prahovei sub conducere liberala, consider aceste articole din presa drept o metoda de manipulare a electoratului pentru a crea confuzie si de a schimba curentul liberal de sustinere a candidatului PNL Crin Antonescu.  Liberal fiind imi exprim public, inca o data, intregul sprijin pentru Crin Antonescu si ii asigur pe toti cei sunt alaturi de noi ca Sinaia va fi mereu liberala. “

Articolul din Evenimentul Zilei: Boc face prima plată primarilor „trădători”/ Edilii PSD, PNL, PNG sau PRM care îl susţin pe Băsescu se regăsesc printre beneficiarii banilor alocaţi prin HG administraţiilor locale. Demis prin moţiune de cenzură, Cabinetul Boc nu se predă înainte de a-i răsplăti cu ce a mai rămas prin buget pe primarii care îi fac campanie candidatului Traian Băsescu. Printr-o hotărâre de guvern (1255/2009), dată cu două zile înainte de startul campaniei şi publicată ieri în Monitorul Oficial, executivul condus de Emil Boc a scos din Fondul de Rezervă al Guvernului 100 de milioane de lei - aproximativ 23 de milioane de euro - pentru a-i direcţiona spre primării pentru „cheltuieli curente şi de capital”. Sumele nu sunt mari - de la 11.000 la 480.000 de lei -, dar acoperă cea mai mare parte a oraşelor şi comunelor, mai ales dacă sunt administrate de PDL. De pe lista primăriilor bugetate în campanie nu lipsesc însă nici cele conduse de edilii PSD, PNL, PNG sau PRM care şi-au anunţat public, în ultima perioadă, susţinerea pentru Băsescu, în detrimentul candidatului propriului partid. (…) Astfel, printre „trădătorii” cărora guvernul le-a dat o dovadă de generozitate după trecerea în tabăra lui Băsescu se numără Vlad Oprea, primarul PNL al oraşului Sinaia, care a primit 60.000 de lei.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro