Antonescu: “În unele sondaje sunt peste Geoană şi Băsescu”

Publicat in Politica 12 Noiembrie 2009 1252 ori
Google+ WhatsApp
Antonescu: “În unele sondaje sunt peste Geoană şi Băsescu”
Antonescu: “În unele sondaje sunt peste Geoană şi Băsescu”

“E clar ce se întâmplă în această campanie electorală. Sunt forţe unite care se luptă între ele dar care au un scop comun, acela de a ne descuraja pe noi, pentru că există doi candidaţi ai acestui sistem - sunt cei doi care au condus România în anul 2009, Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Sunt cei doi care refuză orice dezbatere televizată, orice confruntare televizată în faţa electoratului român,Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Sunt cei doi care au aproape toate resursele oficiale ale României în mâna lor, sunt cei doi care direct sau indirect sunt susţinuţi de toți cei interesaţi poate în schimbarea lui Băsescu cu Geoană, dar în păstrarea actualului sistem politic, administrativ, clientelar şi birocratic din România.

Instrumentul cel mai important cu care încearcă să oprească valul de susţinere pentru noi şi valul de  încredere pentru mine, sunt sondajele de opinie pe care le publică şi pe care după aceea de dimineaţa până seara pe televiziunile lor, în presa lor, îşi pun comentatorii să le comenteze. Sondajele publicate şi le spun încă o dată pe nume, le-am spus şi până acum şi nu au ripostat, sondajele publicate de INSOMAR pentru Realitatea şi de CCSB pentru Antena3 sunt mincinoase şi am să argumentez imediat. Am să întreb aşa: de ce nu doresc să dea publicităţii nici un alt sondaj în afara acestora? De ce nu doresc să dea publicităţii sondajul Gallup de acum trei zile, în care sunt cu un punct înaintea lui Mircea Geoană? De ce nu doresc să dea publicităţii celelalte sondaje care au apărut şi în care în nici unul Mircea Geoană nu are peste 25% şi în nici unul eu nu am sub 22% ? Au recunoscut chiar comentatori care aparţin acestor trusturi şi să fie limpede, jurnaliştii care lucrează în aceste trusturi îşi fac datoria cu onestitate şi profesionalism, vorbesc doar de sondaje. Au spus dumnealor, nu eu, că în Bucureşti Antonescu a trecut în faţa lui Băsescu, că Băsescu a pierdut Bucureştiul după zece ani. A spus-o într-o emisiune de radio cu gura lui chiar Traian Băsescu, într-un acces de sinceritate.

Sondajele din Timişoara, din Cluj, din toate oraşele mari ale ţării, cum este şi normal dacă în Bucureşti am devenit primul, arată foarte clar fie poziţia mea înaintea lui Traian Băsescu pe locul întâi, fie pe locul doi după Traian Băsescu foarte aproape, cum e la Timişoara unde eu am 30% şi Traian Băsescu are 29%.

Cum e posibil fiind în această poziţie fruntaşă în toate marile oraşe ale ţării să le rezulte lor că eu am cu 13 puncte mai puţin decât Geoană? E o întrebare la care ar trebui să răspundă şi nu răspund. Cum este posibil de asemenea ca două case de sondare - INSOMAR şi CCSB, care publică la interval de trei zile, unul pe un post celălalt pe altul, un sondaj în care rezultatele sunt aproape identice, pentru Traian Băsescu 32-34, pentru Mircea Geoană 31-32, pentru Antonescu 18, s-a hotărât. Cum e posibil ca la unul din ei, Sorin Oprescu să aibă 14% şi la ceilalţi 5%, la interval de trei zile? Cum e posibil ca aceşti oameni să continue să dezinformeze opinia publică, să influenţeze rezultatul votului, să manipuleze alegătorii români, încercând să îi convingă de ideea că lucrurile sunt tranşate, că trebuie să ne resemnăm în turul doi în a alege între Traian Băsescu şi Mircea Geoană, între Elena Udrea şi Marian Vanghelie? Nu vă lăsaţi descurajaţi! Realitatea nu este aceasta! Suntem în luptă, mai avem 11 zile, se vor întâmpla lucruri interesante în aceste 11 zile şi ceea ce am eu nevoie de la dumneavoastră este să nu vă lăsaţi influenţaţi şi să-i convingeţi pe oameni că sunt a câta oară minţiţi!?

Eu înţeleg foarte bine că oamenii care s-au certat, iar s-au împăcat, iar s-au certat cu Traian Băsescu, nu au nici unul dintre ei chef de un preşedinte cu adevărat liber, de un preşedinte care nu e dependent, nici de cercurile lor de interese, nici de banii lor, nici de puterea lor mediatică.

Eu înţeleg foarte bine că toţi cei care constituie sistemul, care parazitează România de douăzeci de ani, sunt speriaţi, pentru că tandemul Antonescu preşedinte - Johannis premier, sparge găştile tuturor hrebenciucilor, sparge găştile tuturor bercenilor, sparge găştile celor care s-au bătut şi în 2009 şi se bat şi acum pe bugetul României, pe soarta României, pe tot ceea ce această ţară are mai bun, în vreme ce românii, cei mai mulţi dintre tineri pleacă sau vor să plece, iar cei mai mulţi dintre cei mai în vârstă sunt dezamăgiţi, sunt disperaţi, nu mai au curaj şi vor să stea acasă.

Acum este momentul, dragii mei, în care noi trebuie să lămurim pe fiecare om că în România există alternativă, că în România nu toţi politicienii mint, că în România nu toţi politicienii fură, că s-a văzut şi în această campanie electorală că nu suntem la fel.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro