PNL Prahova: “Băsescu nu mai este preşedintele României”

Publicat in Politica 09 Noiembrie 2009 Actualizat: 10 Noiembrie 2009 1252 ori
Google+ WhatsApp
  PNL Prahova: “Băsescu nu mai este preşedintele României”
PNL Prahova: “Băsescu nu mai este preşedintele României”

“Preşedintele ar trebui să fie mediator, să găsească soluţii la conflict nu să-l provoace, să fie un factor de echilibru, nu de haos, să-i reprezinte pe toţi românii, nu doar partidul său. Din aceste motive, pentru că nu este aşa, Băsescu de facto deja nu mai este preşedintele României. Alegerile din 22 noiembrie vor arăta că Băsescu nu va mai fi preşedinte nici de drept”, spun oficialii PNL Prahova, într-un comunicat de presă.

“Nu putem accepta într-un stat democratic o politică de tip „fac ce vreau eu” impusă majorităţii parlamentare şi opiniei publice de către un singur om, fie el chiar preşedinte. Băsescu a demonstrat, disperat că va pierde alegerile, că nu îl interesează nimic decât supravieţuirea lui electorală şi impunerea voinţei proprii.

Nimeni nu poate sfida la infinit regulile şi principiile democratice, bunul-simţ, majoritatea parlamentară şi întreaga opinie publică fără a suporta consecinţe.

Or, acestea se vor vedea pe 22 noiembrie când românii îl vor sancţiona pe Traian Băsescu: îl vor sancţiona pentru că i-a minţit, pentru că şi-a încălcat toate promisiunile, pentru că nu trăiesc bine, pentru că a eşuat în toate proiectele, pentru că ne ameninţă şi ne sfidează, pentru că a lăsat România în haos – acesta este bilanţul mandatului de 5 ani al lui Băsescu.

Nici nu avem ce comenta aşa-zisele argumente ale lui Băsescu în susţinerea lui Negoiţă pentru că sunt ridicole şi insultă bunul-simţ şi inteligenţa electoratului.

În mod evident singurul motiv pentru care Băsescu l-a desemnat pe Negoiţă este unul iraţional, ilogic, iresponsabil şi nedemocratic – pentru că aşa a vrut el, pentru că îşi doreşte un om de paie în fruntea guvernului care să răspundă la comenzile sale, pentru că nu îşi doreşte ca România să aibă un guvern puternic susţinut de majoritate.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro