Oprescu se ia de Geoană, Antonescu şi Băsescu

Publicat in Politica 09 Noiembrie 2009 Actualizat: 10 Noiembrie 2009 1506 ori
Google+ WhatsApp
Oprescu se ia de Geoană, Antonescu şi Băsescu
Oprescu se ia de Geoană, Antonescu şi Băsescu

Candidatul independent Sorin Mircea Oprescu a declarat, in cadrul intalnirii cu sustinatorii sai din Oradea ca romanii nu sunt slugile nimanui, nici macar ale partidelor politice. “Mai sunt 2 saptamani pana la turul 2. Eu il astept pe Basescu in turul 2. Pentru asta am nevoie de toti romanii independenti care sa inteleaga ca este momentul sa facem o schimbare”, a spus Sorin Oprescu.

“Romanii au crezut cu totii in tepele lui Basescu si in caracterul lui de justitiar. Si cu ce s-au ales? Tocmai din aceasta cauza, presedintele atunci cand a fost nevoie de mai multa ratiune din partea lui ne-a dat conflictul. In fiecare dimineata, de ani de zile, ne trezim cu problemele pe care le aseaza presedintele pe agenda noastra. In principal impotriva parlamentului, parlamentul impotriva lui, intstitutiile statului care se cearta cu institutiile statului, institutile statului care se cearta cu cetateanul, cetatenii intre ei si asa mai departe.”

Cat despre guvernarea PD-L cu PSD, Sorin Oprescu a declarat transant:  “Au trecut 9 luni de zile de scandal. E maestru Basescu in a crea conflicte. Cine a intrat in Guvern, eu? Nu, ei au intrat in Guvern si s-au inteles. Imi amintesc de declaratiile belicoase, spuse catre restul partidelor, de catre Geoana :”Noi de mult timp pregatim acesta alianta, care va fi indestructibila!” Si ce s-a ales dupa 9 luni de zile? Se acuzau unii pe altii ca ministrii lor sunt mai tampiti decat ministrii nostri, ca ministrii lor sunt mai corupti decat ministrii nostri.”

In final, Sorin Oprescu s-a adresat cu incredere simpatizantilor sai, pe care i-a rugat sa-i transmita mesajul mai departe: “Astea sunt vorbele pe care incerc sa le transmit romanilor prin dumneavoastra, care credeti in independenta tarii asteia. Nici Basescu, nici Geoana, nici Antonescu nu au dreptul sa decida pentru voi. Daca vreti sa vorbim de normalitatate, nu putem s-o facem fara sa vorbim de coruptie. Nu poti sa traiesti acum in 2009 -2010 cu un gard in jurul tau care iti spune sa pleci daca vrei sa pleci din tara. Unde a fost Guvernul cand in Italia ii fugareau pe toti ai nostri, cand s-a intamplat ce s-a intamplat?”

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.